Gemeente Dordrecht

Leyten ontwikkelt Wonen aan het Wantij
Eerste woningbouw op Stadswerven

Op het terrein naast Villa Augustus komen twee luxe appartementencomplexen met in totaal 59 appartementen. Vrijdag 4 februari hebben directeur Rob de Jong van ontwikkelaar Leyten en wethouder Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht de ontwikkelovereenkomst getekend voor deze locatie. Het is het eerste woningbouwproject in de nieuwe wijk Stadswerven, waar ruimte is voor 1400 woningen, plus kantoren, winkels, horeca en andere vrijetijdsvoorzieningen.

Het project heeft als naam Wonen aan het Wantij. Bijzonder aan dit project is de terrasvormige opbouw van de appartementencomplexen en de hoeveelheid buitenruimte. Naast terrassen tot 220 vierkante meter krijgen de bewoners een landschapstuin van ruim 4.500 vierkante meter. Het ontwerp is tot stand gekomen middels de co-design werkmethode van Leyten, waarbij onder andere Villa Augustus, gemeente Dordrecht en omwonenden zijn betrokken. Het ontwerp is van architectenbureau Groeneweg en Van der Meijden uit Dordrecht.

Binnenkort start Leyten met co-design sessies met geĂŻnteresseerden die zich hebben aangemeld via www.wonenaanhetwantij.nl. Het is de bedoeling dat de verkoop voor de zomer van start gaat. De daadwerkelijke start van de bouw is gepland in het eerste kwartaal van 2012.

Datum 4 februari 2011