Gemeente Hulst


Samen aan de slag voor Den Dullaert

De gemeente Hulst en Stichting Den Dullaert gaan samen aan de slag om gemeenschapscentrum Den Dullaert financieel gezonder te maken.

De gemeente Hulst en Stichting Den Dullaert gaan samen aan de slag om gemeenschapscentrum Den Dullaert te Hulst

financieel gezonder te maken. Dit is op 3 februari 2011 besloten in de vergadering van de raadscommissie Middelen.

Tijdens de vergadering werd het definitieve onderzoeksrapport naar de financiële positie van Den Dullaert in gezamenlijkheid met het stichtingsbestuur en de accountant besproken. Alle financiële aspecten en juridisch-technische achtergronden kwamen daarbij aan bod. Het was een constructieve bijeenkomst waarbij door beide partijen met een positieve grondhouding en oplossingsgericht werd gedacht.

Den Dullaert heeft een moeilijke periode overbrugd. Daarbij zijn zware saneringen doorgevoerd. Deze waren deels nodig door dalende subsidiebedragen. De financiële situatie was zorgelijk en zal dat zonder verdere actie ook blijven. De beide besturen zijn overeengekomen om nu samen op zoek te gaan naar een oplossing om het tij te keren. De meerjaren prognose van Stichting Den Dullaert laat momenteel een positieve ontwikkeling zien.

De gemeente is financieel nauw betrokken bij het reilen en zeilen van Den Dullaert. In totaal staat de gemeente - naast de jaarlijkse subsidie - ook garant voor uitstaande leningen. Los daarvan subsidieert de gemeente ook een aantal instellingen, die op hun beurt gebruik maken van Den Dullaert. Er gaat dus nogal wat gemeenschapsgeld om in Den Dullaert.

Het afgelopen jaar liet de gemeente een onderzoek uitvoeren naar de financiële positie van Den Dullaert. Doel van het onderzoek was het eventuele risico dat de gemeente Hulst loopt bij het verstrekken van gelden aan Stichting Den Dullaert in beeld brengen. Het gemeentebestuur is immers verantwoording aan haar inwoners verschuldigd over de inzet van financiële middelen. Het ligt voor de hand dat het gemeentebestuur zich dan ook wil vergewissen van mogelijke risico's. Daarnaast hecht de gemeente aan de functie van Den Dullaert en wil zich daarvoor sterk maken.

Het bestuur van Stichting Den Dullaert ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Het streven is om nog voor de zomer spijkers met koppen te slaan.