Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 04-02-2011

Vrouwen proberen warenhuis voor 900 euro op te lichten

BREDA: Twee vrouwen uit Etten-Leur (24 en 35 jaar) zijn donderdagavond in een warenhuis aan de Kruisweide (Meubelboulevard) betrapt op stickerfraude. Beide dames hadden van enkele luxe matrassen kennelijk de prijs /barcode sticker verwisseld voor goedkopere prijsaanduidingen. Hiermee hadden zij geprobeerd de winkel voor circa 900 euro op te lichten.

De 'dames' maakten gebruik van een zogenaamd zelfscan. Ze hadden enkele matrassen uitgezocht en hadden kennelijk over de originele sticker een prijsaanduiding van een goedkoper artikel geplakt. Een alerte kassamedewerker betrapte het duo bij deze fraude. De vrouwen zijn op Mijkenbroek in verzekering gesteld. De twee kinderen die zij bij zich hadden zijn door vader opgehaald.

Alcoholcontrole in Breda, zeven bestuurders betrapt

BREDA: De politie heeft vannacht op twee locaties in Breda een alcoholcontrole gehouden. De agenten controleerden op de Ettensebaan, nabij de carpoolplaats en op de Graaf Engelbertlaan. Er werden 658 blaastesten afgenomen. Er werden zeven bestuurders betrapt die teveel alcohol hadden gedronken.

Een van de betrapte bestuurders, een 43-jarige Bredanaar bleek ook te rijden terwijl hij een rij- ontzegging heeft. De rechter had hem verboden om tussen 12 mei 2010 en 17 mei 2011 een auto te besturen.

ETTEN-LEUR: Door de agenten van de Noodhulp werd omstreeks 02./40 uur, los van de alcoholcontroles ook nog een automobilist, een 38-jarige man uit Oudenbosch, op de Anna van Berchemlaan in Etten-Leur betrapt die te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 535 ugl.

Overval jong gezin in Bureau Brabant

BREDA: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant dat wekelijks wordt uitgezonden op Omroep Brabant besteedt aanstaande maandag aandacht aan een overval op een gezin met drie jonge kinderen in Breda.

Zaterdag 11 december 2010 omstreeks 08.20 uur wordt een gezin met drie jonge kinderen overvallen in hun woning aan de Esserstraat in Breda. De vader van het gezin wordt opgeschrikt door het gegil van de kinderen, waarna hij de slaapkamer verlaat. Halverwege de trap staat een overvaller met een wapen. Die vraagt naar geld waarna vader hem een duw geeft en moeder het wapen probeert af te pakken. De dader kiest eieren voor zijn geld en gaat er vandoor. Een getuige ziet de dader in de richting van de Gielis Beijstraat rennen. Hij slaat rechtsaf waarna hij uit het zicht verdwijnt.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 7 februari 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 8 februari 2011 om 17.00 uur.

Man (47) rijdt zonder rijbewijs en geeft valse naam op

BREDA: Een 47-jarige man uit Zundert is gisteren rond 11.30 uur op de Haagdijk betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De automobilist gaf bovendien een valse naam op aan de agenten.

De politiemensen zagen een auto vanaf de Schorsmolenstraat een auto de Haagdijk opdraaien. Ze zagen dat het om een auto ging waarop in briefings al de aandacht gevestigd werd omdat de bestuurder daarvan geen rijbewijs zou hebben. De auto werd aan de kant gezet. De
bestuurder overhandigde desgevraagd de autopapieren, maar vertelde dat hij zijn rijbewijs thuis had liggen. Hij gaf zijn persoonsgegevens op. De agenten hadden hun twijfels. Bij de identiteitsfouillering bleek dat hij inderdaad op de achternaam na, valse gegevens had verstrekt. Hij gaf toe dat hij dat gedaan had om te verhullen dat hij geen rijbewijs heeft. Hij krijgt nu niet alleen een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs maar ook voor het opgeven van een valse naam en het niet op eerste vordering tonen van het paspoort.

Politie onderzoekt inbraak computerwinkel

BAARLE-NASSAU: Vannacht is ingebroken in een computerwinkel aan de Chaamseweg. De inbrekers hebben rond 04.00 uur een deur geforceerd en toegang tot de zaak gekregen. Er zijn diverse laptops, zowel nieuwe als gebruikte gestolen. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde winkelier opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-02-2011 12:54 | © Regio Midden en West Brabant |