Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 04-02-2011

Rustige nacht in het uitgaansgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige nacht. Tussen 04.00 uur en 04.30 uur vonden er enkele
incidenten plaats waarbij de agenten enkele beginnende opstootjes beteugelden en twee arrestaties verrichten. Een 21-jarige Goirlenaar mocht mee naar het bureau nadat hij in een horecagelegenheid op de Heuvelring een andere stapper een gebroken neus geslagen had. Op de Spoorlaan werd een 27-jarige Bredanaar aangehouden als verdacht van diefstal fiets.

Duo pleegt winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 20.00 uur op het
Willemsplein een 39-jarige man en zijn 37 jarige echtgenote, beiden woonachtig in Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Het oog van agenten in burger viel op de man die zich in een warenhuis in de Heuvelstraat verdacht gedroeg. De agenten volgden hem en zagen dat hij in een nabij gelegen drogisterij in contact kwam met een vrouw, de 37-jarige. Terwijl hij haar afschermde, laadde zij haar tas vol met goederen uit de zaak. Zonder de producten af te rekenen vertrok het duo. Op het moment dat beiden op het Willemsplein in hun Mercedes wilde stappen werden ze aangesproken en aangehouden.

Veelpleger bedreigt buurtbewoonster met mes

TILBURG - De politie heeft gistermiddag een 48-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 47-jarige buurtgenote te hebben bedreigd. De man die bij de politie te boek staat als bekende veelpleger is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer werd gistermiddag bij het verlaten van een flatwoning aan de Europalaan toegeroepen door de veelpleger. De man naderde haar zonder enige aanleiding op een dreigende manier en uitte diverse verwensingen. Om zijn woorden kracht bij te zetten gooide hij een ijzeren staaf die ze ternauwernood kon ontwijken. Vervolgens pakte hij een mes en liep op haar af. Het lukte de vrouw zich tijdig in
veiligheid te brengen door de centrale toegangsdeur dicht te duwen. De politie werd geïnformeerd die de man op de Heukelomseweg in
Berkel-Enschot aantrof. In zijn kleding troffen de agenten een mes en metalen staaf aan.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan diefstal pinpas

HILVARENBEEK - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt volgende week onder andere aandacht aan een diefstal van een pinpas. Het slachtoffer, een hoogbejaarde vrouw van 85 jaar deed aangifte. De politie vraagt de kijker om tips.De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 7 februari 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 8 februari 2011 om 17.00 uur.

Een vrouw van 85 jaar is op dinsdag 28 september 2010 omstreeks 12.15 uur beroofd van haar pinpas. Zij doet boodschappen bij de supermarkt waar zij betaalde met haar pinpas. Daarna loopt de bejaarde vrouw naar huis en wordt onderweg aangesproken door een man en een vrouw. De bejaarde vrouw herkent deze twee mensen, want zij had ze al zien staan bij de kassa van de supermarkt. De man en de vrouw vragen haar de weg in gebrekkig Nederlands. De bejaarde vrouw merkt enkele dagen later dat haar pinpas is verdwenen en belt haar bank. Dan blijkt, dat er met de gestolen pinpas geld is opgenomen.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 04-02-2011 13:34 | © Regio Midden en West Brabant |