Gemeente Eindhoven

Nieuwe (vice-)voorzitter Eindhovense rekenkamercommissie Een selectiecommissie uit de Eindhovense gemeenteraad draagt de heer drs. H. Janssen voor als nieuwe voorzitter en de heer ir. drs. C. van Osch als vice-voorzitter van de rekenkamercommissie. Beiden zijn woonachtig in Eindhoven. De benoeming vindt plaats tijdens de raadsvergadering van 8 februari 2011 en gaat in op 1 mei.

Voorzitter
De heer Janssen (1947) was werkzaam als senior beleidsmedewerker bij Fontys Hogescholen (DOBA). Daarnaast was hij actief in een aantal maatschappelijke functies. Hij was van 1995 tot 2006 lid van de Eindhovense gemeenteraad. Mede hierdoor is hij goed bekend met de lokale politiek en het functioneren van de overheid.

Vice-voorzitter
De heer Van Osch (1976) heeft een brede achtergrond als bedrijfskundige en arbeids- en organisatiepsycholoog. Hij is werkzaam bij een bureau voor onderzoeks- en adviesvraagstukken op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt. Binnen de commissie zal zijn aandacht uitgaan naar de onderzoeks-technische aspecten van de rekenkamercommissie.

Rekenkamer
De rekenkamercommissie bestaat uit 2 externe leden en 4 raadsleden. Zij onderzoekt of de gemeentelijke beleidsuitvoering rechtmatig, effectief (worden de gestelde doelen gehaald) en efficiënt (wordt er geen geld verkwist) is.