Politie Brabant-Noord

Inbraken Boxtel-Oost

De gemeente Boxtel, Woonstichting St. Joseph en de politie doen een dringend beroep op de inwoners in Boxtel-Oost.

Boxtel, 04-02-2011 o Inbraakgolf De afgelopen nacht, donderdag op vrijdag, is er in minimaal zes woningen ingebroken in de wijk. Ondanks alle voorlichtingsinspanningen van de bovengenoemde organisaties zijn er nog steeds mensen die bijvoorbeeld hun voordeur 's-nachts niet op slot draaien. Dat heeft er onder andere toe geleidt dat deze inbraken plaats konden vinden. Bij alle zes de woningen kon de inbreker de voordeur op een vrij simpele manier openen. De buit betrof hoofdzakelijk computerapparatuur en geld.

Oproep aan inwoners

De politie, de gemeente en de Woonstichting doen ook een oproep aan alle inwoners om mee te helpen bij het voorkomen van woninginbraken. Bewoners worden opgeroepen verdachte personen, vreemde autos of situaties die zij niet vertrouwen direct te melden bij de politie via 112. Heeft u, als bewoner van Boxtel-Oost, de afgelopen nacht iets opvallends waargenomen bel dan met 0900-8844.

De wijkagent die nauw betrokken is bij zijn wijk, heeft kortgeleden nog een oproep gedaan via het Brabants Centrum en weekkrant De Meierij en op internetsites om op te letten. Het moet toch lukken om de inbrekers te stoppen.

Wat kunt u doen?

Preventieve maatregelen nemen zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en natuurlijk de woning goed afsluiten als u weggaat of de woning verlaat. Voor tips en informatie over het offensief in de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website www.samentegeninbrekers.nl.