Politie Rotterdam Rijnmond

Fransman aangehouden na korte achtervolging

Datum publicatie: 04-02-2011 09:58

Politieagenten hielden vrijdagochtend in Rotterdam-Zuid een Fransman aan na een korte achtervolging. De man had namelijk een stopteken genegeerd. Hij kon zich niet legitimeren en had harddrugs bij zich.

Om 02:30 uur zagen politieagenten een personenauto met Frans kenteken rijden op de Mijnsherenlaan. Toen agenten de bestuurder een stopteken gaven, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De bestuurder reed op de Heenvlietstraat en Blankenburgstraat tegen de rijrichting in en haalde snelheden van 90 km/u. Agenten zagen korte tijd later in de Maasdamstraat het voertuig staan in een parkeervak. De bestuurder kon zich niet legitimeren. Hierop hielden agenten de 28-jarige Fransman aan.

In overleg met de Officier van Justitie is de man een schikkingsvoorstel aangeboden van 800 euro voor het negeren van een stopteken; 51 km/u snelheidsoverschrijding, rijden tegen de richting in en voor het niet dragen van de autogordel. De man heeft de schikking betaald. Ook werd bij de man een meer dan gebruikershoeveelheid harddrugs aangetroffen. Hiervoor zit de verdachte nog vast op Bureau Zuidplein voor nader verhoor.