Gemeente Soest

Vier maanden lang Kies je Sport!

04 februari 2011

De negende editie van Kies je Sport in Soest is gestart! Alle kinderen uit groep 5, 6 en 7 kunnen kennismaken met 44 verschillende sportverenigingen en sporten. Voor de kinderen van groep 5 is het een primeur. Zij kunnen voor het eerst meedoen aan Kies je Sport.

Deze week hebben alle kinderen van hun leerkracht een gekleurde Kies je Sport-flyer gekregen met daarin de uitleg hoe je je kunt inschrijven via een speciale website.

Veel kinderen hebben de site al kunnen zien op het digibord in de klas en de kinderen kunnen thuis, samen met hun ouders, verder kijken naar een sport die ze een keertje zouden willen proberen.

Ook kinderen die buiten de gemeente Soest op school zitten in groep 5, 6 en 7 kunnen meedoen, door zich in te schrijven via de website. Informatie is te vinden via deze website:

Kies je Sport

Kies je Sport is een eenvoudige manier om op een goedkope wijze kennis te maken met verschillende sporten en verenigingen. Kennismaken betekent niet zo maar een keertje meedoen met jongens en meisjes die de sport al veel langer en goed kunnen. Kinderen die kiezen om mee te doen met Kies je Sport geven zich op voor een echte cursus van meestal vier trainingen.

Kinderen leren in een cursus een aantal belangrijke basistechnieken om die sport te kunnen beoefenen. Kinderen krijgen daarmee de kans om te kijken of de sport iets voor hen is en of de sport bij ze past.

De periode van Kies je sport is dit jaar "lekker lang". Van maart tot en met juni zijn er weer honderden kinderen een nieuwe sport aan het proberen, mede mogelijk gemaakt door vele sportverenigingen in Soest en Soesterberg.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marlon van Zal: m.vanzal@soest.nl.