Politie Rotterdam Rijnmond

Auto te water, vrouw overleden

Datum publicatie: 04-02-2011 15:43

ROTTERDAM - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond half een, zagen getuigen dat een auto het water van de Nieuwe Waterweg inreed ter hoogte van de voetgangersingang van de Maastunnel (NZ) aan de Parkkade.

De auto had eerst een aantal keren de Parkkade heen en weer gereden en uiteindelijk het water in.

Hulpdiensten die ter plekke kwamen konden de auto niet lokaliseren. Bovendien werd het onderzoek ernstig bemoeilijkt door de storm en vooral de stroming. Om veiligheidsredenen werd na ongeveer anderhalf uur besloten besloten het onderzoek bij daglicht voort te zetten.

Om ruimte te creeren voor het onderzoek werden enkele schepen van de Parkkade verplaatst en rond negen uur vanmorgen werd met behulp van Sonarapparatuur een groot object gelokaliseerd, ongeveer 15 meter uit de kade.

Duikers van het Arrestatieteam van de politie hebben na enkele duiken vastgesteld dat het om het voertuig ging en daarna kon worden begonnen met de berging.

Rond vier uur vanmiddag is het voertuig door bergingsbedrijf Smid, in samenwerking met het Havendrijf en de politie, geborgen en daarin werd het lichaam aangetroffen van een vrouw. Het lichaam is overgebracht naar de firma Goetzee.

De auto is afgevoerd naar een plaats voor nader (technisch) onderzoek. Dit moet onder andere duidelijkheid geven over de feiten en de omstandigheden waaronder dit incident heeft plaatsgevonden.