Rochdale


04 februari 2011
âRoze wooncomplexâ nog steeds belangrijk voor Rochdale

Eind vorig jaar maakte Rochdale bekend het project met twee jaar uit te moeten stellen vanwege tegenvallende verkoopresultaten en de economische crisis. Van afstel is echter nooit sprake geweest.

Rochdale is voornemens om voor de Osira Groep 24 zorggeschikte woningen voor homoseksuele ouderen te realiseren in de Staatsliedenbuurt. Op de begane grond is ruimte gereserveerd voor terugkerende bedrijfjes en een huisartsenpraktijk. Verder is in een parkeergarage voorzien. In samenwerking met Osira en het stadsdeel is hiervoor een plan ontwikkeld. Met Osira is een intentieverklaring ondertekend voor de afname/invulling van de zorggeschikte woningen. Vernieuwing Staatsliedenbuurt
De realisatie van deze zorggeschikte woningen in de Staatsliedenbuurt kan gezien worden als de afronding van de jarenlange vernieuwing van Rochdalebezit in de Staatsliedenbuurt. Rochdale maakt zich sterk voor de realisatie van maatschappelijk vastgoed en het beschikbaar maken van deze woningen voor speciale doelgroepen vlakbij Westerpark. Hiermee wil Rochdale perspectief bieden aan bewoners, waardoor zij met de juiste voorzieningen plezierig kunnen wonen.

Rochdale is voornemens om in 2013 met de werkzaamheden te starten. Het zorgcomplex komt op de locatie van de Van Hogendorpstraat 93 t/m 115.

De architect van het complex is Van Sambeek Architects uit Amsterdam. Constructiebureau Tentij is de constructeur en Adviesbureau Sanes verzorgd het installatie- en bouwfysischadvies.