Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 3 februari 2011

Vragen van het lid Eijsink (PvdA) aan de minister van Defensie

naar aanleiding van het artikel 'Koop nieuw politiepistool riekt naar corruptie' (de Volkskrant, 28/01/2011)


1.
Bent u bekend met het artikel 'Koop nieuw politiepistool riekt naar corruptie', dat verscheen in de Volkskrant op 28 januari jl.?


2.
Kunt u bevestigen dat de Defensie Materieel Organisatie (DMO) goederen/producten geleverd krijgt/kreeg van het Technisch Bureau Muller (TBM) uit Arnhem, waaronder de glock pistolen? Zo ja, om welke goederen/producten gaat het hier precies en wat is de omvang van deze contracten?


3.
Zijn er in het verleden meldingen van integriteitschendingen gedaan over TBM bij Bureau Bijzondere Opdrachten en/of het Bureau Integriteitzaken van Defensie? Zo ja, welke acties zijn ondernomen naar aanleiding van deze meldingen? Welke acties heeft Defensie ondernomen naar aanleiding van de berichtgeving over meldingen van integriteitschendingen over TBM?


4.
Mag de Defensie zaken doen met bedrijven naar wie een corruptie- onderzoek loopt? Wat gebeurt er als een bedrijf als verdachte wordt aangemerkt/wordt aangeklaagd? Heeft dat gevolgen voor de relatie van Defensie met zo'n bedrijf? Zo ja, welke gevolgen?