Ingezonden persbericht


De aanpassing en uitbreiding van de A7 en Zuidelijke Ringweg Groningen (ZRW) gaat een nieuwe fase in. In de Kerstvakantie heeft de Rijksoverheid een 'kennisgeving' gepubliceerd, waarmee de formele inspraak over de A7 en zuidelijke ringweg is begonnen. Tot 4 februari kan iedereen, ook mensen die niet direct langs de ringweg wonen, hierop reageren door een zienswijze in te dienen.

Hierin kunt u aangegeven waarover u zich zorgen maakt en welke punten extra aandacht verdienen. U kunt daarbij ook aangeven op welke manier u bij de plannen rond de A7 Zuidelijke Ringweg betrokken wenst te worden. Dat kan bijvoorbeeld gaan om (inspraak bij) de bepaling van de omleidingsroutes, geluidwerende maatregelen, sloopwerkzaamheden, onteigeningen etc. Ga er niet vanuit dat de projectorganisatie als vanzelf de juiste keuzes maakt. Als u uw mening en ideeën niet naar voren brengt, verkleint u de kans dat de projectorganisatie de juiste keuzes maakt.

Wij willen benadrukken dat dit mega-project iedereen in Groningen en haar directe omgeving raakt. Om de weg aan te kunnen leggen zal het verkeer (doorgaand A7 verkeer en bestemmingsverkeer) gedurende 5-10 jaar omgeleid worden, waarschijnlijk grotendeels over de rest van de ringweg. Ook andere routes zijn echter denkbaar, en verder zal het sluipverkeer sterk stijgen. Dit zal ook gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van winkels en kantoren.

Meer informatie over de kennisgeving, zienswijzen, templates en hoe u deze indient vindt u hier op de site van onze Stichting.

met vriendelijke groet,

Stichting Leefomgeving Zuidelijke Ringweg Groningen

www.ringzuid.nl