Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-02-2011

Televisie
DE WERELD VAN ANDRÉ RIEU
Uitzending vrijdag 4 februari
Nederland 1 - 22.30 uur

ANDRÉ RIEU IN WERELDS DECOR

In de nieuwe zesdelige roadsoap DE WERELD VAN ANDRÉ RIEU volgen de camera's van de TROS de vioolvirtuoos 'de wereld rond'.

De carrière van André Rieu en zijn Johan Strauss orkest lijkt al jarenlang een onafgebroken rij van successen. Dat al het succes niet vanzelf komt aanwaaien, bleek afgelopen jaar toen André plotseling getroffen werd door een virus dat zijn evenwichtsorgaan aantastte.

In DE WERELD VAN ANDRÉ RIEU exclusieve beelden van het concert dat de meesterviolist geeft in het Antwerpse Sportpaleis in België. Dit is het eerste concert dat Rieu geeft na zijn gedwongen afwezigheid.

De kijker is getuige van de vele onvoorziene en wellicht stressvolle momenten in het turbulente leven van deze niet te stoppen violist. Bij de succesvolle concertreeks in Maastricht vragen een onvoorziene hittegolf en het halen van de WK-finale van het Nederlands elftal om zeer creatieve oplossingen om de concertreeks ongestoord te volmaken. Bij aankomst op bloemeneiland Mainau in Duitsland, waar een special opgenomen wordt, blijken de bloemen nog niet in bloei te staan. Maar al snel wordt duidelijk; voor elk probleem is een oplossing.

Ook toeren de camera's een gedeelte mee door Noord en Zuid-Amerika. Reizende in hun eigen bussen, zijn de Verenigde Staten een soort tweede 'thuis' voor André en zijn orkest. In Mexico zijn vier concerten uitverkocht zonder enige vorm van adverteren, mond op mond reclame heeft hier zijn werk gedaan. De kijker ziet hoe uitzinnige fans na afloop van een concert niet meer te stoppen zijn en zelfs buiten de poorten nog lang blijven nagenieten en zingen.

Kortom, de wereld is letterlijk het decor waarin het leven van André Rieu zich afspeelt en DE WERELD VAN ANDRÉ RIEU gunt ons een blik in de keuken van deze meesterchef op muzikaal gebied.

Voor meer informatie: www.tros.nl/andrerieu