Ingezonden persbericht


Persbericht,

Heerlen 8 december 2011

Programma bekend 16de editie schrit_tmacher: Just dance! grensoverschrijdend dansfestival in Heerlen en Aken

In 2010 hebben Parkstad Limburg Theaters en het Akense schrit_tmacher festival voor het eerst de handen ineen geslagen. Het resultaat: een prachtig festival vol adembenemende dansvoorstellingen, prikkelende lezingen en boeiende workshops in Heerlen en in Aken. Bezoekers en dansmakers hebben letterlijk hun grenzen verlegd om te genieten van de absolute top op het gebied van moderne dans. Een spannend, grensoverschrijdend samenwerkingsverband dat van vrijdag 4 februari t/m donderdag 7 april 2011 een vervolg krijgt. Het gehele programma is inmiddels bekend en vanaf vrijdag 10 december start de kaartverkoop voor alle programma-onderdelen.

Al sinds 1993 presenteert het Schrit_tmacher Festival in Aken elk jaar een spannend palet aan choreografieën van over de hele wereld. Het doel van het dansfestival is door de jaren heen niet veranderd. De intentie is om de nieuwste dansontwikkelingen toegankelijk maken voor een breed publiek en daarnaast zelf onbegrensd richting en impulsen te geven aan het dansveld. De onderscheidende programmering, ingegeven door geografische of inhoudelijke thema's, heeft bewezen dat de dans en aanverwante performancekunsten, een voortdurende bron van verrassing en vernieuwing zijn en blijven.

In 2011 vindt voor de 16e maal het internationale dansfestival schrit_tmacher plaats. Als opvolging van het laatste schrit_tmacher seizoen waarbij ter ere van de 15e verjaardag een bonte mengeling van 'oude en nieuwe vrienden' werd gepresenteerd, valt er dit jaar veel nieuws te beleven voor het steeds groeiende aantal bezoekers: sterke beelden, grote projecties en uiteraard dans van het hoogste niveau. Naast spannende moderne choreografieën van gevestigde internationale gezelschappen, leidt een groot aantal ontdekkingen, uit onder andere Canada, Italië, Spanje, Cuba, Frankrijk en Nederland, een nieuw tijdperk in onder de titel "just dance!". Een tijdperk dat is gebaseerd op verscheidenheid, innovatie en groei.

Op het programma van 2010 staan optredens van de volgende gezelschappen: Spellbound Dance Company (IT)
Rubberband Dance (CND)
Otra Danza (E)
Fabien Prioville Dance Company (D/F)
Compagnie Carolyn Carlson (Nederlandse première) (F) DanzAbierta (CUB)
Nederlands Dans Theater II (NL)
GOTRA Ballet (première van een gloednieuwe voorstelling) (NL) Ann Van den Broek (B)
Jo Strømgren Kompani (N)
Nanine Linning (voormalig huischoreograaf Scapino Ballet) & dansgezelschap Theater Osnabrück (NL/D)

Zo wordt de prachtige, creatieve samenwerking met Parkstad Limburg Theaters en Theater Heerlen voortgezet. Het Akense programma vindt dit jaar bovendien op een nieuwe locatie plaats; in de Fabrik Stahlbau Strang. Zo wordt een experiment uitgevoerd, dat in het beste geval avontuur en meer toeschouwersplekken en technische mogelijkheden met zich meebrengt.

Meer informatie
Naast tal van uitstekende producties zal er op het Schrit_tmacher Festival ook aandacht zijn voor debat en discussie, workshops en dansfilms. Hierover binnenkort meer informatie. Voor het complete programma en praktische informatie over het schrit_tmacher 2011 verwijzen we u graag naar de site www.parkstadlimburgtheaters.nl en www.schrittmacherfestival.de.

Kaartverkoop voor alle voorstellingen:
Aken: +49 (0)241 432 4944
Heerlen: www.parkstadlimburgtheaters.nl / +31 (0)45 571 6607

Naast losse kaarten zijn er twee passepartouts te koop, waarbij tegen gereduceerd tarief vijf of zes voorstellingen naar keuze bezocht kunnen worden.

www.schrittmacherfestival.de


---

Einde Persbericht Parkstad Limburg Theaters.


Noot voor redacties


Meer persinfo (