Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Los Angeles The Voices in februari naar 013

Los Angeles The Voices is de naam van de nieuwe Nederlandse mannengroep die afgelopen juni het levenslicht zag. Oprichter, initiator en groepsleider is Gordon. Tineke de Nooij gaf Gordon een cd uit Zuid-Afrika met daarop prachtige composities; een combinatie van pop en klassieke muziek. Razend enthousiast zag Gordon hierin een nieuw project en mobiliseerde bevriende producer/componist Bas van den Heuvel om dat leven in te blazen. En hoe! Inmiddels is het debuutalbum goud, gaf de groep een uitverkocht optreden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en gaan ze nu dus het land in, wat het vijftal op vrijdag 4 februari 2011 samen met zangeres Do naar 013 brengt.

Maar voordat het zover was, ging Gordon op zoek naar ervaren mannelijke vocalisten. De aanmeldingen stroomden letterlijk binnen. Achter een grote tafel bij Gordon thuis nam een professionele jury plaats voor een intensieve auditie. Gordon, Tineke de Nooij, Rick van Schooten van Sony Music en producer Bas van den Heuvel kozen daar uit ruim 200 kandidaten de vier talenten Remko Harms, Roy van den Akker, Richy Orson Brown en Peter William Struyck. Zij vormen samen met Gordon de zangsensatie Los Angeles, The Voices.

Gordon ziet de samenwerking met zijn vier nieuwe groepsgenoten als de mooiste en grootste uitdaging uit zijn muzikale carrière. "Los Angeles gaat verder dan alles wat ik hiervoor heb gedaan in mijn carrière als zanger. Dit is een smeltkroes van pop en klassieke muziek op zo'n hoogstaand niveau dat ik bijna zeker weet dat Nederland hier trots op gaat zijn. Dit gaat dwars door mijn ziel en hopelijk ook door die van de rest van Nederland."

Voordat Los Angeles The Voices op de planken staat zal zangeres Do. laten horen waarom ze zo vaak een TMF Award heeft gewonnen en in Amerika met Heaven in 2002 de meest gedraaide radiosingle had en in de in de Billboard Hot 100 Yearlist op 1 eindigde. Wij kennen haar in elk geval van de prachtige ballad Heaven, het duet Voorbij met Marco Borsato, de kerstsong Everyday Is Christmas met Trijntje Oosterhuis en natuurlijk haar eerste plaats in Dancing With The Stars.

Los Angeles The Voices + Do
Vrijdag 4 februari 2011 | aanvang 21:15 | zaal open 20:00 Tickets ¤ 20 (excl. seervice- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | VVK vanaf zaterdag 11 dec 2010

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /