Ingezonden persbericht


Persbericht

Klimaatverandering: ik trek het me aan!

Wethouder Gillissen bezoekt vrijdag 4 februari de 'Warme Truiendag' op de Freinetschool Op vrijdag 4 februari is de landelijke Warme Truiendag. Scholieren van de basisscholen worden die dag opgeroepen om met een dikke trui naar school te gaan onder het motto: 'Klimaatverandering: ik trek het me aan'. Dik ingepakt kan de verwarming een graadje lager en dat bespaart al gauw 7 % energie per graad. Tal van basisscholen in Nederland en ook in Limburg maken er een spannende en energiezuinig dag van. Duurzaam kiezen In Parkstad doet de Freinetschool uit Heerlen mee aan de Warme Truiendag. Daarom bezoekt klimaatwethouder Fred Gillissen van Heerlen vrijdag a.s. om 10.00 uur deze school. De kinderen zijn uitgenodigd door Sarah. Zij is het icoon van Duurzaamheid in Parkstad. Ze is een fictief meisje dat met de kinderen een fantasierijk duurzaamheidsspel speelt, `Sarah's Wereld'. De provincie Limburg en verschillende gemeenten in Parkstad Limburg ondersteunen dit project. Sarah ontdekt samen met de kinderen hoe wij duurzamer kunnen leven en neemt ze mee naar Duurzame Energie initiatieven in de regio. Het project groeit langzaam uit tot een doorgaande duurzaamheidsleerlijn voor alle groepen van het basisonderwijs, waarin kinderen stap voor stap, gedurende de gehele schoolloopbaan, leren duurzaam te kiezen. Zumbo dans met `b2bu' Thea Penders, directeur van de Freinetschool: "Natuurlijk wil onze school de aarde helpen en doen we mee met de Warme Truiendag!". 's Morgens wordt de verwarming teruggedraaid en zoeken kinderen van de bovenbouw uit, hoeveel energie bespaard wordt als de verwarming een paar graden lager gesteld wordt. Om 10.00 uur is wethouder Gillissen present om, samen met de kinderen, mee te doen aan een `warming up' verzorgd door "b2bu", met zumba dans. Hij zit ook in de jury om de meest origineel warm geklede kinderen uit te kiezen.

De Duurzame Leerlijn is een educatief programma in Parkstad Limburg voor alle groepen in het PO en leert kinderen duurzaam te kiezen.

Voor de pers biedt de Warme Truiendag op de Freinetschool een unieke kans om de burgers in (Parkstad) Limburg te informeren over de betrokkenheid van kinderen bij onze aarde. Thea Penders: "duurzaamheid duurt het langst !!! En wij doen mee !!!"

Warme Truiendag Freinetschool 4 februari om 10.00 uur Mijnzetellaan 2