Gemeente Rotterdam

Collegevergadering van

01 februari 2011

Burgemeester

1

01-02

Het college heeft kennisgenomen van de notitie waarin de stand van zaken met betrekking tot de organisatie van de verkiezing op 2 maart 2011 wordt toegelicht.

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

01-02

Het college van Burgemeester & Wethouders heeft besloten de grond aan te kopen voor de realisatie van het woningbouwproject De Nieuwe Maashof in IJsselmonde. Het besluit is genomen in het kader van de maatregelen kredietcrisis fysieke sector.

2

01-02

Het college van B&W heeft de status uitvoering toegekend aan de grondexploitatie Motorstraat Fase 1. Dit is de eerste aanzet tot een totale gebiedsontwikkeling van het Hart van Zuid en een opstap naar de tweede fase van de ontwikkeling van de Motorstraat.

Wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs , Innovatie en Participatie

1

01-02

Het college heeft de brief met de evaluatie Verordening inburgering Rotterdam vastgesteld en toegezonden aan de gemeenteraad.

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Stedelijke Economie

1

01-02

Door middel van een draagvlakmeting hebben de ondernemers in de vier winkelgebieden Lusthofstraat, Nieuwe Binnenweg, Van Oldenbarneveltstraat en Witte de Withkwartier voldoende steun gegeven aan het instellen van Bedrijven Investeringszones (BIZ) in hun werkgebied. De verordeningen zijn gepubliceerd in het Gemeenteblad en treden per 01-01- 2011 in werking. Met ingang van die datum wordt in deze gebieden een BIZ-bijdrage geheven.

Negen andere BIZ-initiatieven kregen in eerste instantie niet voldoende draagvlak: daarvoor hebben de besturen van de betrokken ondernemersverenigingen een herstemming aangevraagd. Deze vindt plaats in een periode van 4 weken, vanaf 17 januari 2011.

Wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur

1

18-01

Het college heeft besloten de subsidieaanvragen van negen voormalige takken van dienst vanaf 2013 net zo te behandelen als andere subsidieaanvragen. Bij de verzelfstandiging was destijds afgesproken dat deze instellingen er na verzelfstandiging niet op achteruit zouden gaan in de lopende cultuurplanperiode 2009-2012. Met dit besluit maakt het college helder dat de voormalige takken van dienst voor de planperiode 2013-2016 onderdeel zullen zijn van de algemene cultuurplansystematiek en deel uitmaken van de integrale afweging van alle subsidie-aanvragen zoals die eens in de vier jaar plaats heeft. Het gaat om het Centrum voor Beeldende Kunst, de Doelen, Historisch Museum Rotterdam, Luxor Theater, Maritiem Museum, Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdamse Schouwburg, Wereldmuseum en Theater Zuidplein.

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

de raadsleden L. Bruijn en C.G.J. Verbrugge (PvdA) over Rotterdam Port Experience


*

het raadslid mevr. A.G. Fähmel-van der Werf (Leefbaar Rotterdam) over de stand van zaken inburgering


*

de raadsleden mevr. drs. M. ®ivanoviæ (Leefbaar Rotterdam) en drs. A.N. Molenaar (Leefbaar Rotterdam) over Taizé - succesproject Jongerenjaar 2009


*

het raadslid mevr. S. Belhaj (D66) over de voetbalkooi in de Johan de Wittlaan


*

het raadslid drs. ing. R.A.C.J. Simons (Leefbaar Rotterdam) over de voetbalkooi aan de Johan de Wittlaan




Gemeente Rotterdam