Politie Twente

Fietsster gewond bij aanrijding Nijverdal
Een 37-jarige fietsster uit Nijverdal raakte donderdag 3 februari gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Donderdagmorgen 3 februari omstreeks 09.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Parallelweg in Enschede. Een 30-jarige automobilist uit Nijverdal reed over de Kerkstraat en wilde de Parallelweg op rijden. De automobilist zag daarbij een 37-jarige fietsster over het hoofd, die over de Parallelweg fietste. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 37-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011010044)

Motorrijder gewond bij aanrijding Holten
Een 50-jarige motorrijder uit Hengelo raakte donderdag 3 februari gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Donderdag 3 februari omstreeks 11.50 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Deventerweg / Oude Stationsweg in Holten. Een 50-jarige motorrijder uit Hengelo reed over de Deventerweg, gaande in de richting van Deventer. Op de kruising met de Oude Stationsweg kreeg de motorrijder geen voorrang van een van links komende automobilist, een 55-jarige man uit Holten. De 55-jarige had de motorrijder niet opgemerkt. De motorrijder kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011010130)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdag 3 februari aangehouden, omdat hij diverse goederen had gestolen.

Donderdag 3 februari omstreeks 15.20 uur zagen oplettende medewerkers van een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede een man diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De man wordt ook verdacht een week eerder diverse goederen te hebben gestolen, maar wist toen te ontkomen. De man, een 31-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon nu wel worden aangehouden en werd direct overgedragen aan de politie. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en in afwachting van het verdere onderzoek door hen. (2011010201)

Fietsster gewond bij aanrijding met openslaande deur Enschede
Een 20-jarige fietsster uit Enschede raakte donderdag 3 februari gewond bij een aanrijding met een openslaand portier in Enschede.

Donderdag 3 februari omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Hengelosestraat in Enschede. Een 31-jarige automobilist uit Enschede zat in zijn geparkeerde auto en deed, zonder uitkijken, zijn portier open en zag daarbij een 20-jarige fietsster over het hoofd. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011010270)

Vader en zoon gewond bij aanrijding Almelo
Een 42-jarige man en zijn 8-jarige zoon raakten donderdag 3 februari gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Donderdag 3 februari omstreeks 19.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Waltastate / Schierstins in Almelo. Een 42-jarige man uit Almelo fietste met zijn, achterop zittende, zoon op een fiets over de Waltastate en wilde linksaf de Schierstins op rijden. Een 73-jarige automobilist reed over de Schierstins en wilde linksaf de Waltastate in rijden. Op de kruising kwamen ze met elkaar in aanrijding. De 42-jarige en zijn zoon kwamen ten val en raakten beiden gewond. De 8-jarige werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 42-jarige had een aantal schaafwonden opgelopen. (2011010309)

Man aangehouden voor bezit gaspistool Hengelo
Een 22-jarige man uit Denekamp werd donderdag 3 februari aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gasalarmpistool.

Donderdag 3 februari omstreeks 23.45 uur zag een getuige dat een onbekende man een pistool in de hand hield in een geparkeerde auto op de Uitslagweg in Hengelo. De politie werd ingeschakeld en trof de auto met drie inzittenden aan. Na vordering werd het wapen afgegeven aan de politie. Het bleek een niet van echt wapen te onderscheiden gasalarmpistool te zijn. De 22-jarige bezitter van het gaspistool werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011010360)

Twee winkeldieven aangehouden
Enschede
Een 25-jarige vrouw en een 34-jarige man werden donderdag 3 februari aangehouden, omdat zij diverse goederen wilden meenemen zonder te betalen.

Donderdag 3 februari 15.45 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Klanderij in Enschede een man en een vrouw diverse camera's van de winkel in een tas stoppen en deze zonder te betalen meenamen. De 25-jarige vrouw en een 34-jarige man werden aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Beide personen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011010210)

Snelheidscoureur raakt rijbewijs kwijt Enter
Een 30-jarige man uit Enter raakte donderdag 3 februari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met een veel te hoge snelheid over de N347reed.

Donderdag 3 februari werd op snelheid gecontroleerd op de N347, ter hoogte van Enter. Omstreeks 20.30 uur reed een 30-jarige bestuurder van een bestelbus uit Enter met een te hoge snelheid langs de controle. Een motoragent ging achter de bestuurder aan, daarbij werd een snelheid gehaald van 149 km/h waar 80 km/h is toegestaan. Ook haalde de 30-jarige twee keer medeweggebruikers in en reed daarbij over een doorgetrokken streep. De automobilist werd staande gehouden waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Processen-verbaal worden opgemaakt. (2011010332)

Zwijgende winkeldief aangehouden Enschede
Een 42-jarige winkeldief uit Enschede werd donderdag 3 februari aangehouden, omdat hij omstreeks 14.30 uur diverse goederen had gestolen. Oplettende medewerkers van een winkel aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede zagen dat de man diverse goederen had meegenomen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De man wilde zijn identiteit niet prijs geven en niets vertellen over de diefstal. De 42-jarige man werd echter herkend door een agent. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011010148)

Met 1,56 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Enschede
Een 34-jarige automobilist uit Enschede raakte donderdag 6 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdag 6 januari omstreeks 22.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Oldenzaalsestraat in Enschede, een bestuurder van een auto. Hij viel op door zijn snelle rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 34-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,56 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011001703)

Met 2,08 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Enschede
Een 40-jarige automobiliste uit Assen raakte vrijdag 4 februari haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een eenzijdige aanrijding veroorzaakte.

Vrijdag 3 februari omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Een automobiliste was met haar auto tegen een verkeerslicht gereden. Omstanders zagen dat de vrouw weg wilde rijden en haalden de autosleutel uit het contactslot, omdat zij zagen dat de vrouw zwaar onder invloed van alcohol was. De 40-jarige vrouw uit Assen werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,08 promille uit. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011010366)

Toch nog een overnachting op het politiebureau Enschede
Een 36-jarige man uit Enschede werd donderdagavond 3 februari aangehouden, omdat hij zeer agressief was. De man wilde omstreeks 23.00 uur medicijnen van een apotheek aan de Beltstraat in Enschede. Maar omdat de man deze niet kon betalen kreeg hij geen medicatie. Hij werd hierop zeer agressief naar het personeel toe en dreigde ruiten in te gooien. De politie werd ingeschakeld. Kort voor zijn bezoek aan de apotheek had de man het politiebureau bezocht, want hij wilde graag aangehouden worden om op het politiebureau te kunnen overnachten. De man werd in de apotheek agressief en wilde de agenten met gebalde vuisten slaan. Hierop werd hij aangehouden en werd hij alsnog ingesloten op het politiebureau. (2011010358)

Grote controle hennepkwekerijen en growshops Enschede
Politie Twente en Gemeente Enschede hebben donderdag 3 februari, in samenwerking met de Douane, Belastingdienst, Twente Milieu en Enexis, een grote controle uitgevoerd op het gebied van drugs. Vijf hennepkwekerijen werden aangetroffen en ontruimd en bij twee growshops werd softdrugs aangetroffen.

Brinkstraat
Bij een groothandel in tuinartikelen / growshop aan de Brinkstraat werden in een ruimte een aantal dozen met in totaal 125 hennepstekjes aangetroffen en in beslag genomen. Growhops mogen kweekbenodigdheden verkopen, maar mogen geen drugs, waaronder hennepplanten, in bezit hebben en/of verhandelen. Gemeente Enschede stelt een vervolgonderzoek in. (2010104098)

Kerkstraat
In een woning naast een growshop aan de Kerkstraat werd 4 kilo softdrugs aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Growhops mogen kweekbenodigdheden verkopen, maar mogen geen drugs, waaronder hennepplanten, in bezit hebben en/of verhandelen. Gemeente Enschede stelt een vervolgonderzoek in.

Esstraat
Omstreeks 09.45 uur werd in een woning aan de Esstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Op de bovenverdieping werden 395 planten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Drie verdachten zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het gaat om drie Enschedeërs van 24, 23 en 19 jaar oud. (2010115696)

James Rossstraat
Naar aanleiding van een anonieme tip via Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) werd in een woning aan de James Rossstraat omstreeks 10.15 uur een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bleek al te zijn geoogst. Er werden plantenresten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (2011007269)

Kolmschotlanden
Naar aanleiding van een onderzoek werd omstreeks 10.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Kolmschotlanden. De kwekerij bleek al te zijn geoogst. Op de eerste etage van de woning werden plantenresten en de benodigde apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (2011005437

Boerskottenhoek
Omstreeks 14.30 uur werd in een woning aan de Boerskottenhoek een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Twee ruimtes waren in gericht als hennepkwekerij. In totaal zijn 621 en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (2010111477)

Lintveldebrink
In een woning aan de Lintveldebrink werd naar aanleiding van een onderzoek omstreeks 15.00 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Twee ruimtes waren ingericht als hennepkwekerij. In de ene ruimte werden 203 planten aangetroffen, in de andere ruimte werden 288 planten aangetroffen. De planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (2011007484)

Aangehouden voor beledigen agenten Delden / Hengelo
In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 februari is omstreeks 01.30 uur een 18-jarige Enschedeër aangehouden voor het beledigen van agenten in functie.

De Enschedeër reed omstreeks 01.30 uur op de Langestraat in Delden. Hij viel de agenten op doordat hij met zeer hoge snelheid voorrang nam bij een wegversmalling. Toen de agenten de bestuurder controleerden, bleek dat hij geen gordel droeg. Toen de agenten de man daarvoor een bekeuring wilden geven, werd de man opstandig en beledigde de agenten. De man is vervolgens aangehouden voor belediging en werd meegenomen naar het politiebureau. Omdat de man voor een koeriersdienst bleek te werken, belde hij zijn baas zodat deze de auto op kon halen. Toen de baas, een 29-jarige Almeloër, bij het bureau in Hengelo kwam, beledigde ook hij daar de agenten. Ook de Almeloër kreeg een proces-verbaal voor het beledigen van agenten in functie. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden. (2011010373 / 2011010365)

Man zwaar mishandeld, de politie zoekt getuigen Delden
Een 65-jarige man uit Delden is donderdagavond omstreeks 22.00 uur zwaar mishandeld op de Kanaaldijk in Delden.

De 65-jarige man rijdt samen met zijn vrouw omstreeks 21.00 uur vanuit Hengelo richting Delden. De man rijdt over de Kanaaldijk en nadert drie fietsers. Twee fietsers wijken voor de auto uit, één fietser blijft midden op de weg fietsen. Als de automobilist kans ziet de fietser te passeren, slaat en schopt de fietser op de auto. Wanneer de automobilist uitstapt, wordt hij meteen met kracht vol in zijn gezicht geslagen waardoor hij op de grond valt. De fietser blijft op de man inslaan en grijpt de man zelfs bij de keel. Uiteindelijke weet de 65-jarige man met zijn vrouw te ontkomen en schakelt thuisgekomen direct de politie in.

Het volgende signalement van de dader is bekend: . Man van ca. 1.80 meter lang; . Ca. 40 jaar oud;
. Kort, blond haar, volle bos; . Slank postuur;
. Brildragend;
. Rood of oranjekleurig jack, waarschijnlijk stond op de rug een reflecterende driehoek . Zwarte, lange racebroek.

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de onbekend gebleven dader en getuigen. Op het moment van de mishandeling is een andere auto gepasseerd. De politie verzoekt deze automobilist(e) contact op te nemen. Ook de beide fietsers die bij de dader waren worden verzocht zich te melden. Deze mensen, en anderen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij team Hof van Twente van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. (2011010364)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

4 januari 2011
053-4555588

---- --