Provincie Noord-Brabant

Persbericht

4 februari 2011

Tijdens vergadering Provinciale Staten Brabant "gouden handdrukvrije provincie"

"Brabant is nu een 'gouden handdrukvrije provincie". Dat constateerde een tevreden Nico Heijmans (SP) bij de bespreking door Provinciale Staten van het onderzoek van de Zuidelijke Rekenkamer naar de ontslagregeling van de provincie Noord-Brabant. Provinciale Staten gingen unaniem akkoord met de rapportage van de rekenkamer. Hierin zijn de maatregelen beschreven die de provincie nam als gevolg van afwijkingen bij de hantering van de ontslagregelingen.

Zowel Heijmans als Mieke Geeraedts (VVD), hadden complimenten voor de wijze waarop GS de aanbevelingen uit het onderzoek hebben opgevolgd. Tevens spraken zij hun grote waardering uit voor journalist Ron Lodewijks die het onderwerp door eigen onderzoek in de Brabantse dagbladen aan de orde stelde.

Wim Thuis (CDA) was positief over de sterke positie die afdeling P&O nu heeft in de ontslagregeling binnen de organisatie. "Die sterke positie geeft sterke sturing aan een eenduidig beleid op dit terrein", aldus de CDA-woordvoerder. Hij deed het verzoek aan GS om de mobiliteitsbevorderende maatregelen in de onstlagregeling ook te gebruiken in de personele veranderingen in de komende jaren. Gedeputeerde Thoon Essed noemde deze suggestie zinvol en zegde toe deze mee te nemen.