Gemeente Den Haag

Landelijke Chinese Nieuwjaarsviering

Gepubliceerd: 19 januari 2011 Laatste wijziging: 19 januari 2011

De landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar vindt plaats op zaterdag 5 februari in het Atrium van het Haagse stadhuis.

Het Chinees Nieuwjaar valt dit jaar op donderdag 3 februari 2011. Volgens de Chinese jaartelling start dan het Jaar van het Konijn.

Landelijke viering

De landelijke viering begint op zaterdag 5 februari om 11.30 uur met de kleurrijke officiële opening in het Atrium, gevolgd door een gevarieerd programma. Om 13 uur is er een kort defilé van een draak, leeuwen en VIP-gasten door een deel van de binnenstad en Chinatown. De hele dag door zijn er optredens in het Atrium van het stadhuis met onder andere artiesten uit de Qinghaiprovincie. Ook is in het Stadhuis een kleine Chinese markt. Het Stadhuis is vrij toegankelijk voor het publiek.

Jaar van het Konijn

Het Chinese jaar van 2011 staat in het teken van het konijn. Volgens de Chinese traditie is het konijn lief en populair en heeft het veel artistiek gevoel en een goede smaak. Maar het konijn is ook pessimistisch, conservatief en onzeker. Mensen die in een jaar van het konijn zijn geboren, zijn kalm en vol compassie. Het zijn heel goede partners in een relatie en uitstekende, subtiele onderhandelaars.

Meer activiteiten rond het Chinees Nieuwjaar

Rondom de viering van het Chinees Nieuwjaar zullen meerdere activiteiten in Den Haag plaatsvinden, waaronder de tentoonstelling: Hollandse Kunst - made in China, van 19 januari 2011 tot en met 8 februari in de HaagseKunstKring. Ook is in het Atrium van 31 januari tot en met 19 februari 2011 een Chinese Muurkrant te zien.

Meer informatie

De organisatie van de landelijke Chinese Nieuwjaarsviering is een samenwerking tussen de Gemeente Den Haag, Chinese Ambassade, Stichting Chinese Culturele Evenementen Nederland en Westholland Foreign Investment Agency.

Meer informatie over het Chinees Nieuwjaar en het programma van 5 februari 2011 vindt u op de website www.chinesecultuur.nl