Gemeente Leeuwarderadeel


De Kultuerried contracteert de Big Mill Band (Skalm, 5 februari)

21-01-2011 09:18

Het is de Kultuerried Ljouwerteradiel gelukt om de Big Mill Band naar Stiens te halen:

Op zaterdag 5 februari kunt u dat meemaken in De Skalm. Aanvang 20.00 u

Bigband-enthousiastelingen vinden elkaar in de Big Mill Band uit Leeuwarden. Al jaren. Met een groot en divers repertoire. En over belangstelling heeft de band niet te klagen, want de muziek van de big bands is de laatste jaren weer helemaal terug. Het genre is door het grote publiek herontdekt. U zult vast gehoord hebben van artiesten als Michael Bublé die met zijn orkest oude bigbandstukken nieuw leven heeft ingeblazen. Of Paul Anka. Hij oogstte in 2005 met zijn big- bandinterpretaties van popklassiekers veel bewondering.

De Big Mill Band bestaat uit stuk voor stuk liefhebbers van bigbandmuziek. En ze laten de boel flink swingen. Er wordt dan ook stevig geschoven op de trombones en de trompetten schroeien als het moet. De saxofoons kunnen fluisteren en dan weer hoekig honken. Een solide ritmesectie op drums, bas, gitaar en piano waakt over de groove, terwijl zangeres Marike Roelofsen de band compleet maakt. Met deze mix en het toonaangevende enthousiasme van Eric Roelofsen (bekend van onder meer Di Gojim) of Harry Broekman, swingt de Big Mill Band de pan uit.

Het repertoire van de Big Mill Band bestaat uit échte big bandklassiekers, zoals Ellington's Satin Doll en One o' clock jump van Count Basie. Ook Rhythm of the masses, Big spender, Fever, The candy man, Witchcraft en Fever zult u ongetwijfeld herkennen.

Maar er is méér. De band laat namelijk graag zijn voorkeur voor latin horen. Denk maar eens aan het vergeten The look of love van Burt Bacharach, dat enkele jaren geleden met succes werd afgestoft door Trijntje Oosterhuis. Ook Antonio Carlos Jobims Chega de saudade, bekend als No more blues en stukken als Montego bay, Mas que nada en The girl from Ipanema ontbreken daarom niet.

Verder speelt de Big Mill Band graag nog wat moderner werk voor u, als het verrassende It's oh so quiet van de IJslandse popzangeres Björk, Chuck Mangione's Give it all you got en Miss Celie's blues, dat u wellicht kent uit de film The Colour Purple.
Kortom, de Big Mill Band schuift, plukt, veegt, schroeit, groovet, toetst, honkt, swingt en maakt er graag mét u een muzikale en onderhoudende middag of avond van!

Bezetting:
Muzikale leiding: Harry Broekman
Zang: Marike Roelofsen
Saxofoon: Lolke Sijtsma, Piet Zijlstra, Arjan Bosgra, Aaltsje de Jong, Rik Haket
Trombone: Piet Manders, Bas Landman, Gerben Bakker, Bauke Kalma Trompet: Thales de Roo, Theo-Hans van der Iest, Hans Schell, Ronald van der Wal
Ritme: Harry Bouwens, André Valkenburg, André Feenstra

Daar wilt u toch zeker bij zijn? Dat kan dus. Tot ziens op 5 februari in De Skalm.

---