Gemeente Spijkenisse


Op zoek naar reeën en uilen op Voorne-Putten

31 januari 2011

Milieu-Huis

Dat reeën gezien worden in het Hartelpark is bij veel mensen bekend.

Maar sinds een tijdje worden ook reeën in het Mallebos gesignaleerd. Zaterdag 05 februari om 15.00 uur kunt u mee op zoektocht naar deze dieren op het eiland Voorne-Putten.

Tegen het eind van de middag en begin van de avond laten reeën zich vaakst zien. De excursie voert via bekende plekken waar reeën komen door naar het Mildenburgbos.

Ook uilen zijn nu goed waar te nemen. De plekken waar ze verblijven zijn nog niet dicht gegroeid met bladeren. Uilen zitten in de winterperiode bij elkaar op zogenaamde roesplaatsen. Dit zijn plekken waar ze rustig de winterperiode door kunnen komen, samen met anderen. Tijdens de excursie wordt uitgekeken naar deze roesplekken.

Wilt u meer weten over reeën of uilen, en de natuur op Voorne-Putten ontdekken, dan is dit een kans. Verschillende gidsen geven uitleg. De excursie vertrekt vanaf het Milieu Huis aan de A. v.d. Nootstraat 6. Deelname kost EUR10,- p.p. Voor reserveringen en meer informatie: telefoon (0181) 60 00 99. De excursie is georganiseerd door het Milieu Huis en de Milieugroep Spijkenisse.

Externe links


* Milieu-Huis [Let op! De website www.milieu-huis.nl opent in een nieuw venster]