Gemeente Doetinchem

Kunstenaars vertellen over zakheilige van Doetinchem

bericht, 31 januari 2011

Sinds twee weken werkt kunstenaar Cornel Bierens samen met twee assistenten aan een kunstwerk in het atrium van parkeergarage Het Loo. De kunstenaars zijn op doordeweekse dagen aan het werk.

Op zaterdagochtend 5 februari 2011 zijn de kunstenaars van 10.00 tot 12.00 uur ook aanwezig. In het atrium van parkeergarage Het Loo vertellen zij deze ochtend aan geïnteresseerden alle ins en outs over de zakheilige van Doetinchem en de realisatie daarvan.

Zakheilige

Een beeldje van 1 bij 3 cm komt centraal te staan in het kunstwerk. De 18de-eeuwse zakheilige is gevonden bij opgravingen ter plaatse vóór de bouw van de garage begon. De heilige werd in de zak meegedragen als een afweermiddel tegen ziekte, gevaar en andere spoken. Het beeldje zal te bewonderen zijn in een speciaal ontworpen reliekschrijn. En bovendien in de vorm van een levensgrote kopie. Deze is samengesteld uit andere archeologische vondsten (scherven) uit Doetinchem en omgeving.

U kunt altijd een kijkje gaan nemen als de kunstenaars aan het werk zijn. Cornel Bierens schrijft wekelijks een bericht over de voortgang van de werkzaamheden op www.doetinchem.nl.