UMC St Radboud


Mister Alpe d'HuZes Peter Kapitein zaterdag in Radboud 03-02-2011

Tijdens Wereldkankerdag in het UMC St Radboud op zaterdag 5 februari geeft Peter Kapitein, beter bekend als `mister Alpe d'HuZes', een inspirerende lezing. Hij is ambassadeur van het jaarlijks terugkerende fietsevenement Alpe d'HuZes, waarbij geld ingezameld wordt voor de strijd tegen kanker. Kapitein is voor veel mensen, fietsers én kankerpatiënten, een enorme inspiratiebron.

Onlangs was hij te gast bij Pauw en Witteman. Bekijk de uitzending. Lees ook de blog van Peter Kapitein.

Lezing

5 februari, 14.30 uur
UMC St Radboud
Vergaderkamer A-gebouw
Zie Programma Open dag

Alpe d'HuZes

Alpe d'HuZes is het inmiddels befaamde jaarlijkse KWF-wielerevenement, dat dit keer plaatsvindt op 9 juni. Hierbij proberen deelnemers, zowel alleen als in teamverband, de Alpe d'Huez zes keer te beklimmen op één dag. De opbrengst komt voor 100% ten goede aan onderzoek naar bestrijding en preventie van kanker. Vorig jaar bracht het evenement ruim tien miljoen euro op. Ook het UMC St Radboud fietst elk jaar mee en heeft toegezegd dit jaar 50.000 euro bij elkaar te fietsen. Zestien enthousiaste medewerkers gaan zich hiervoor inzetten! Lees verder op de webpagina Radboud fietst mee tegen kanker.

Partnership Radboud-RUCO en Alpe d'HuZes

Tijdens de Wereldkankerdag op 5 februari in het Radboud vindt de ondertekening plaats van een partnership tussen UMC St Radboud-RUCO en Stichting Alpe d'HuZes. Radboud en Alpe d'HuZes steunen elkaar in de strijd tegen kanker.

Namens Alpe d'HuZes ondertekent Peter Kapitein. Bestuurslid prof. dr. Melvin Samsom tekent voor het UMC St Radboud, prof. dr. Han van Krieken namens het RUCO.