International Film Festival Rotterdam

40th International Film Festival Rotterdam
26 januari - 6 februari 2011

PERSBERICHT 25 januari 2011

IFFR 2011 sluit af met The Fighter

De 40e editie van het International Film Festival Rotterdam wordt zaterdagavond 5 februari besloten met een vertoning van The Fighter van David O'Russell, een film over de bokser Micky Ward (Mark Wahlberg) die, geholpen door zijn broer (Christian Bale) in de jaren tachtig een profcarrière start. De film werd bekroond met twee Golden Globes (Best Supporting Actor: Christian Bale, Best Supporting Actress: Melissa Leo). Voorafgaand aan de vertoning van The Fighter worden de winnaars bekend gemaakt van de UPC Audience Award (Beste Festivalfilm) en Dioraphte Award (Beste Festivalfilm ondersteund door het Hubert Bals Fonds).

The Fighter vervangt als slotfilm de eerder aangekondigde vertoning van The King's Speech. De slotfilm is zaterdagavond 5 februari te zien in de Grote Zaal van de Doelen, aanvang 21.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.filmfestivalrotterdam.com en aan de Centrale Festivalkassa in de Doelen.

In The Fighter stort Dicky Ecklund (Christian Bale) zich na de tenondergang van zijn bokscarrière in een leven van drugs en belandt voor 15 jaar in de gevangenis. Ondertussen is zijn halfbroer Mickey Ward (Mark Wahlberg) vastberaden om bokskampioen te worden, maar die droom lijkt in duigen te vallen na een gevecht met een bijna fatale afloop. Na jarenlang geen contact te hebben gehad, komen de levens van de halfbroers weer samen als Dicky na zijn vrijlating Mickey gaat trainen voor het gevecht van zijn leven om wereldkampioen te worden. Maar het kampioenschap is niet het enige waar de broers voor vechten. Zullen de familiebanden weer hersteld worden?

The Fighter zal op 24 maart 2011 in de Nederlandse bioscopen worden uitgebracht door A-Film Distribution, zie ook: www.a-film.nl/bioscoop/The-Fighter

(Einde persbericht)

Noten aan de redactie,