Ingezonden persbericht


Winnaars verhalenwedstrijd "WAT WOORDEN KUNNEN DOEN"

Verhalenwedstrijd
Zoals eerder in persberichten vermeld, heeft chr. bibliotheek in samenwerking met de Bond tegen het Vloeken een verhalenwedstrijd georganiseerd over het thema 'Wat woorden kunnen doen". De organisatoren wilden met dit thema aangeven dat woorden, gesproken door mensen, kunnen strelen maar ook kunnen stoten (vloeken). Mensen woorden schieten soms ook te kort om iemand te troosten en je kunt door woorden gegrepen worden die gelezen worden. Veel verhalen werden in de achterliggende tijd ontvangen, wat aangaf dat het thema leeft. De insteek van de inzenders was van 'plagen en pesten' tot 'loverboys', een ieder had zo zijn eigen invalshoek bij dit thema.

Winnaars
De jury heeft unaniem de volgende drie inzenders als winnaars aangemerkt.
1e prijs "Help, ze pesten me' van Andre van Valen uit Klaaswaal, 13 jaar.
2e prijs "Angsthaas" van Hennie Steenbeek uit Nieuw-Beijerland.
3e prijs "Lotte" van Lisanne Appeldoorn uit Oud-Beijerland, 13 jaar.

Inhoud verhalen
'Help ze pesten me" is een geloofwaardig verhaal over de geplaagde Elske met goede dialogen en veel afwisseling. Schrijver heeft zijn thema pesten goed gelinkt aan het hoofdthema: woorden kunnen stoten. "Angsthaas" is origineel en goed verzonnen gelijkenisachtig verhaal met een mooie moraal / allegorie. Wat woorden kunnen doen: mens bevrijden van zijn eigen, zelfverzamelde last "Lotte" is goed in elkaar gezet en heeft 'plagen' ook als thema. Het is een knap geschreven verhaal over Lotte die geplaagd wordt. Na de climax wordt nog tijd genomen voor de afwikkeling van het verhaal.

Prijsuitreiking
De uitreiking van de prijzen zal plaatsvinden D.V. zaterdag 5 februari om 11:15uur in bibliotheek Tolle Lege, Weth. vd veldenweg 5 te Numansdorp. Een ieder hartelijk welkom! Tegelijkertijd zullen in de bibliotheek weer de maandelijkse 60 nieuwe boeken op de planken staan.

Boekenmarkt
Op deze zaterdag 5 februari zal het tevens boekenmarkt zijn in de boekenschuur van Tolle Lege van 10-16uur. De boekenschuur is gelegen aan de Prins Clausstraat 19 te Numansdorp en omvat ca. 4.000 2ehands boeken. Heel veel boeken voor 50 cent en leuke setaanbiedingen! Iedereen hartelijk welkom! Veel aanbod en leuke prijzen, alles 100% t.b.v. de bieb! Meer informatie over de bieb en de boekenschuur vindt u op www.tolle-lege.hoekschewaard.nl