ECOPOP bio lifestyle fair : alles voor een duurzaam leven

02/02/2011 10:19

KORTRIJK XPO

Op zaterdag 5 en zondag 6 februari vindt in Kortrijk Xpo de tweede editie van ECOPOP plaats. ECOPOP is dé referentiehappening voor alles wat eco, bio en duurzaam is in de Benelux. ECOPOP geeft een totaaloverzicht van hoe ú in uw dagelijks leven de overstap kan maken naar de duurzame 'way of life'!

ECOPOP toont u ook dat het niet moeilijk hoeft te zijn om de groene stap te zetten. Aan de hand van de verschillende belevingszones - van kookdemonstraties tot onze bio-scoop, van catwalk tot eco-kinderopvang - bewijzen we u dat eco of bio ook leuk, hip, modern en sexy kan zijn. Teveel denken we nog dat duurzamer leven gelijk staat met inboeten aan comfort en uitstraling. ECOPOP bewijst dat dit niet zo is. ECOPOP is 90 standhouders en partners, ECOPOP is een brede waaier aan lezingen en workshops, ECOPOP is meer dan 20 randmanifestaties. ECOPOP is the eco-place to be, dit weekend in Kortrijk Xpo.

ECOPOP bio lifestyle fair - 5 en 6 februari 2011 - Kortrijk Xpo

Sinds een aantal jaren is de invloed van de groene hype niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Klimaatconferenties die al dan niet mislukken, natuurrampen die toegeschreven worden aan de opwarming van de aarde, de eindeloze discussies of we nu wel of niet moeten stoppen met het produceren van kernenergie, de premies op zonnepanelen en ga zo maar door- De boodschap komt steeds op hetzelfde neer: als we het nog een tijdje willen uitzingen op onze planeet zal iedereen vroeg of laat moeten overschakelen naar een meer duurzame manier van leven. En net bij deze boodschap stellen we een probleem vast: we krijgen wel te horen DAT we ons leven moeten veranderen maar we krijgen veel te weinig te horen HOE we dat kunnen doen.

Vandaar ECOPOP. ECOPOP is een praktische gids, ECOPOP is een overzicht van tips & tricks, ECOPOP laat je kennismaken met producten, diensten en organisaties. ECOPOP geeft je het goede voorbeeld en dompelt je onder in de brede waaier van mogelijkheden om uw dagelijks leven een duurzame touch te geven.

Maar ECOPOP is nog meer. De ECOPOP exposanten reiken niet alleen oplossingen aan, ECOPOP toont u ook dat het niet moeilijk hoeft te zijn om de groene stap te zetten. Aan de hand van de verschillende belevingszones - van kookdemonstraties tot onze bio-scoop, van catwalk tot eco-kinderopvang - bewijzen we u dat eco of bio ook leuk, hip, modern en sexy kan zijn. Teveel denken we nog dat duurzamer leven gelijk staat met inboeten aan comfort en uitstraling. ECOPOP bewijst dat dit niet zo is.

Eén ding staat vast: de groene golf mag dan misschien soms een hype genoemd worden, van voorbijgaande aard is ze zeker niet. Vroeg of laat zal iedereen de kleine details en grote beslissingen in zijn leven groener moeten maken. Laten we er dus maar snel aan beginnen!

ECOPOP is 90 standhouders en partners, ECOPOP is een brede waaier aan lezingen en workshops, ECOPOP is meer dan 20 randmanifestaties.

ECOPOP is the eco-place to be, dit weekend in Kortrijk Xpo.

ECOPOP bio lifestyle fair - 5 en 6 februari 2011 - Kortrijk Xpo

Alle informatie: www.ecopop.be - Alle vragen: info@ecopop.be

Een overzicht van de randmanifestaties:

- De Invasie

de Invasie geeft een preview van de te verwachten gastopdrachten uit De Invasie van Kortrijk.

- ECOPOP-bos:

op zaterdagnamiddag is de meter van de actie - Marie Vinck - in hoogsteigen persoon aanwezig om ook jou te overtuigen om enkele bomen te kopen! De opbrengst van de veiling van het exclusieve 1 miljoenbomen kleed van Marie gaat ook integraal naar het ECOPOP bos.

- Het Ministerie van Ideeën:

de Low Impact Man Steven Vromman stelt zijn nieuwste project voor! Slaagt hij er wel in om snel een goeie regering te vormen? Het Ministerie wil experimenten opzetten, bestaande groepen en initiatieven versterken, verbinden, verbreden en versnellen, en zo op een positieve manier bijdragen aan nieuwe manieren van denken en handelen.

- Ecolize Your Life op ECOPOP:

50 studenten van HOWEST - 2e jaar Industriële Product Ontwikkeling presenteren u met trots de resultaten van hun opdracht om na te denken over de groene standenbouw van de toekomst.

- In primeur! Little Black Dress: 100% ecologisch verantwoord:

watMooi heeft samen met het eco-couture label VAN MARKOVIEC een volledig en gecontroleerde eco little black dress ontworpen.

- Kookdemonstraties in samenwerking met Bioforum , Whirlpool en Beka Cookware.

Voor culinaire inspiratie kan je bij ECOPOP het hele weekend terecht op het kookeiland waar Maarten Loosveldt, Viviane Van Dyck, Tino Don Porto Carero, Katrien Maes en Wietske Van Gils hun kunsten demonstreren en je daarna heerlijk laten proeven.

- ECO comedy:

De Low Impact Show 2011: een nieuwe muzikale Show van de Low Impact Man Steven Vromman waarin je een eigenzinnig jaaroverzicht krijgt, een blik op de toekomst en alles daartussen. Met straffe beelden, cijfers en humor brengt hij een staaltje van eco-comedy.

Hilde Walschaert brengt een stukje stand-up comedy over het leven zonder olie en "groen lachen". Ze verzint niets, ze haalt alles uit de krant, alles is dus echt gebeurd, ze zet alles op een rijtje, het is olie op het vuur, met golven van waanzin, - en het wordt groen lachen tot het lachen vergaat.

- Ruil je oude spullen in!

Ooit een miskoop gedaan of ben je uit die gezellige trui gegroeid? Op de Swishing stand laat je het kledingstuk in kwestie achter en neem je gewoon een nieuw mee! Hetzelfde geldt voor de boeken die je al jaren niet meer uit je kast hebt gehaald! Op de stand van de Kringloopwinkel en de Kringwinkel kan je naar hartenlust boeken ruilen.

- Probleemloos overschakelen op groene stroom dankzij Wissel stroom: Hou je jaarfactuur van je elektriciteitsverbruik bij de hand en Wissel Stroom! Zorgt ervoor dat u probleemloos kan overschakelen op groene energie én zij zorgen voor alle administratieve opvolging.

- ECOPOP zorgt voor leuke ecologische kinderanimatie, met Tinne Van den Bossche, co-auteur van het boek Low Impact Kids, op zondag.

- Webshopzone met de leukste eco - websites

- Fiets- en testparcours elektrische fietsen en scooters

- CoptoCap

- Vzw-ngo infodorp

- Babbelbox

- OVAM zoekt milieuvriendelijkste evenementen van Vlaanderen - 'Groene vent zkt groen event'

- ECO Movies

- ECOPOP modeshow

- Tentoonstelling Biodiversiteit

- ECOPOP themafietstocht

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel