Ingezonden persbericht


Nr. 019
Hilversum, woensdag 2 februari 2011

PRINSES MÁXIMA OP THEATERBEZOEK IN DEN HAAG
Blauw Bloed, zaterdag 5 februari om 19.25 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed aandacht voor prinses Máxima die in Den Haag het vernieuwde Korzo Theater bezoekt. Het theater biedt ruimte aan choreografen, muzikanten, regisseurs en videokunstenaars om hun verhalen in dans, muziek en theater te maken en presenteren. Tijdens haar bezoek krijgt prinses Máxima een rondleiding door het gebouw en ontmoet zij de architecten, de directie en het dansgezelschap dat aan het repeteren is voor de opening. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/blauwbloed.

Ook prins Willem-Alexander is dinsdag op pad in Den Haag, ditmaal voor het Oranjefonds. Hij bezoekt het project Nederland Cares, een vernieuwend initiatief voor vrijwilligerswerk. De prins steekt er zelf ook de handen uit de mouwen door te demonstreren hoe goed hij digitaal bowlt!

Verder een verslag van de presentatie van het tweede deel van Mr Finney, de kinderboekenreeks geschreven voor prinses Laurentien. In Diergaarde Blijdorp presenteert zij woensdag 'Mr Finney en de andere kant van het water'. In Blauw Bloed een interview met prinses Laurentien, waarin ze tevens vertelt over haar nieuwe voorzitterschap van een Europese commissie tegen laaggeletterdheid.

Pieter van Vollenhoven neemt maandag afscheid als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Jarenlang onderzocht Van Vollenhoven diverse rampen en ongelukken en niet zelden had zijn onderzoek ook politieke gevolgen.

Daarnaast een reportage over de opvoeding van koningin Wilhelmina. Al op jonge leeftijd verloor zij haar vader en haar moeder Emma voedde de kleine Wilhelmina zeer streng op. Zo werden op haar elfde al alle poppen afgepakt, omdat het eenzame prinsesje daar nu 'te oud voor zou zijn'.

Tot slot een kijkje in de sieradenkistjes van de Oranjes. De koningin en de prinsessen kiezen natuurlijk uit de mooiste juwelen, maar komen toch steeds vaker voor de dag met zogeheten bijoux. Styliste Graziella Ferraro onthult welke royals de beste mix en matches op sieradengebied maken.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed rond 19.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor de redactie,