Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

05 februari 2011

---

Buurtbus Nieuw-West rijdt niet meer

4 februari 2011

De buurtbus van Stichting Ouderenvervoer rijdt niet meer sinds 1 januari 2011. De gemeente Amsterdam heeft de subsidie hiervoor stopgezet.

Ouderen die niet met het reguliere openbaar vervoer konden vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking konden met de buurtbus naar recreatieve en educatieve activiteiten en naar de vier winkelcentra in Nieuw-West.

Wel aanvullend openbaar vervoer

De gemeente vergeleek de buurtbus met het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV). In de meeste gevallen voorzag de buurtbus niet in de totale vervoersbehoefte van de bewoners. Het Aanvullend Openbaar Vervoer, uitgevoerd door Stadsmobiel en Connexxion, voert wel alle soorten vervoer uit voor ouderen en voor mensen met een beperking.

Tarieven

Stichting Ouderenvervoer rekende één euro per rit. Het Aanvullend Openbaar Vervoer kost 0,45 eurocent instaptarief plus 0,45 eurocent per zone. Binnen één zone is dit 10 eurocent besparing. Reizen bewoners twee zones dan betalen zij 35 eurocent meer.

Gratis pas

Alle bewoners die gebruik maakten van de buurtbus van stichting Ouderenvervoer kunnen overstappen naar het Aanvullend Openbaar Vervoer. Wel moeten zij hiervoor een pas aanvragen via het gratis telefoonnummer 0800 0643.

---