Hoefnet

Nieuws

Bordeaux: Ulrich zet de toon

05-02-2011

De warming up ronde van de FEI Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Bordeaux werd op vrijdagavond laat op naam geschreven door de Zwitser Werner Ulrich. Tomas Eriksson werd tweede in het Palais des Expositions van de Zuidfranse stad, voor IJsbrand Chardon. Theo Timmerman eindigde op de zevende plaats.

Nadat IJsbrand Chardon de piste na een foutloze ronde had verlaten, snoepte Tomas Eriksson zes seconden van Chardon's tijd af en nam ondanks een afgeworpen balletje de leiding over. Zowel Daniel Würgler als Fredrik Persson en Theo Timmerman konden niet aan de prestatie van Eriksson tippen. Persson en Timmerman moesten beiden een extra volte rijden nadat ze in de tweede marathonhindernis de eerste poort hadden gemist. Laatste starter Werner Ulrich bracht nog enigszins spanning in de wedstrijd, waar het mede door de verkeerde muziekkeuze aan de nodige sfeer ontbrak.

Aan het publiek lag het echter niet, want Ulrich reed zijn vierspan Zwitserse warmbloedpaarden en een Lipizzaner onder luide aanmoediging met een foutloze omloop naar de overwinning.

In de Wereldbekerwedstrijd die zaterdagavond op het programma staat, worden de laatste punten verdeeld. Zowel Eriksson als Würgler, Persson en Timmerman maken door een hoge klassering nog kans op de laatste startplaats voor de finale in Leipzig eind april.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Uitslagen


1. Werner Ulrich (SUI) 107,12

2. Tomas Eriksson (SWE) 109,52

3. IJsbrand Chardon (NED) 110,33 wild card

4. Daniel Würgler (SUI) 115,38

5. Thibault Coudry (FRA) 117,12 wild card

6. Fredrik Persson (SWE) 140,42

7. Theo Timmerman (NED) 144,10