Politie Drenthe

Zaterdag 5 februari 2011

Provincie Drenthe, 05-02-2011

Politie boekt resultaten in onderzoeken overvallen en straatroven

ASSEN De politie heeft de laatste weken een aantal verdachten aangehouden in onderzoeken naar overvallen en straatroven. Van twee straatroven, gepleegd op 23 januari 2011, zijn nu beelden van twee verdachten vrijgegeven. Kijk
ophttp://www.politie.nl/drenthe/opsporing/20110205wieherkentverdachtens traatrovenassen.asp

In december werden twee overvallen gepleegd op een supermarkt en een op een tankstation. In dat onderzoek zijn zeven Assenaren aangehouden en dit onderzoek is nog in volle gang. Een aantal verdachten zit nog vast. Het filmpje van de overval op het tankstation, waarop twee verdachten in beeld waren, is inmiddels van het Youtube-kanaal van Politie Drenthe verwijderd.

In het onderzoek naar de straatroof in de stationstunnel op 19 januari heeft de politie een dag later twee verdachten uit Groningen, mannen van 19 en 21 jaar oud, aangehouden.

Voor de overval op de apotheek op 24 januari in de Kerkstraat is een 42-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had onder bedreiging met een schaar geld en medicijnen buitgemaakt en werd vier dagen na de overval in Groningen aangehouden. Hij zit nog vast. Hiermee zijn in korte tijd tien verdachten voor verschillende overvallen en berovingen aangehouden.

De politie hoopt nu dat beelden van de verdachten van de straatroven van 23 januari goede informatie oplevert, zodat ook deze verdachten kunnen worden aangehouden.

Politie controleert verkeer
ASSEN De politie controleerde vrijdagmorgen tussen 07.00 en 11.00 uur alle weggebruikers op de Stelmakerstraat. Veertien fietsers kregen een bon voor het fietsen zonder licht, één automobilist reed door rood en twee autobestuurders werden bekeurd voor het niet-handsfree bellen.

Winkeldievegge gesnapt

ASSEN Een 30-jarige inwoonster van Assen liep vrijdagmiddag tegen de lamp. De Assense stopte in een supermarkt aan de Triade goederen in haar tas en rekende deze niet af. Ze werd overgedragen aan de politie en kreeg tevens een winkelverbod voor een jaar.

Politie waarschuwt voor kledingverkopers aan de deur SLEEN De politie waarschuwt voor verkopers die kleding huis aan huis aan de man willen brengen. Donderdagmiddag kreeg een bejaarde bewoner aan het Molenerf onverwachts zon verkoper over de vloer. Deze stapte via de achterdeur zonder zich te melden de woning binnen. Hij vertelde de bewoner dat hij zijn adres uitgezocht had voor een gratis demonstratie van kleding. Hierbij werd een jas getoond en de klant mocht hem zelfs passen. De kosten bedroegen slechts 150 en dit was alleen het btw-bedrag? Toen de bewoner aangaf slechts 40 in huis te hebben stelde de verkoper voor dat de koper maar even moest pinnen. Omdat de koper het niet meer vertrouwde en vragen begon te stellen, nam de verkoper genoegen met de 40. Na het in ontvangst nemen van het geld en de overhandiging van de jas, nam hij de benen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een gebruikte jas die vermoedelijk van diefstal uit garderobe/kleedruimte afkomstig is. In 2010 heeft de politie enkele soortgelijke meldingen in Zuidoost Drenthe gehad. De verkoper is een blanke man met een groot postuur, iets gezet, donker haar en is een nette verschijning. Bent u ook slachtoffer geworden van dit soort verkoopacties of heeft u tips, bel dan met 0900-8844.

Hond in beslag genomen

EMMER COMPASCUUM De politie heeft vrijdagavond in een woning aan de Jeen Stokerstraat een hond in beslag genomen. Na meldingen over vermoedelijke mishandeling van het dier werd een onderzoek ingesteld en de bewoner/eigenaar bezocht. Na veel moeite liet hij de politie binnen en werd de gewonde hond aangetroffen. De eigenaar hing tengevolge van het gebruik van medicijnen in combinatie met alcohol een onduidelijk verhaal op waarna de hond werd meegenomen. Een dierenarts werd hierna ingeschakeld. De politie en dierenbescherming stellen een onderzoek in.

Woninginbraken

NIEUWLANDE Tussen vrijdag 16.15 en 23.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Oostopgaande. Een ruit werd vernield waarna de daders binnen konden komen. De woning werd door de daders doorzocht maar nog niet duidelijk is of er iets is meegenomen.
Aan de Bernhardlaan kregen bewoners eveneens bezoek van het inbrekersgilde. Een raamkozijn werd geforceerd waarna de daders sieraden meenamen uit de woning.

DALERVEEN Vrijdagavond werd er ingebroken in een woning aan De Lichtenburg. Een uitzetraampje van de keuken was vernield waarna de woning werd doorzocht. De buit bestond uit geld.

HOOGEVEEN Bewoners van een woning aan de Einsteinlaan kregen vrijdag ongewenst bezoek. Bij thuiskomst werd een inbraak ontdekt en bleek dat er onder andere geld en sieraden gestolen waren.

NIEUW DORDRECHT Vrijdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Meester Koehoorstraat. Men is binnengekomen door een toegangsdeur te forceren waarna er een onbekend geldbedrag werd ontvreemd.

Bedrijfsinbraak

ROGAT Vrijdagavond vond er een inbraak plaats in een bedrijf aan de Kosterweg. Een toegangsdeur werd geforceerd waarna het kantoorgedeelte werd doorzocht. De buit bestond uit een onbekend geldbedrag.

Autoinbraken
EMMEN Tijdens het optreden van de band Mooi Wark vonden er drie autoinbraken plaats. Deze stonden geparkeerd op het terrein van het Eden Hotel aan de Van Schaikweg. De ruiten werden ingeslagen waarna er jassen uit de autos werden gehaald en meegenomen.

Politie houdt vernieler winkelruit aan

BEILEN Op aanwijzing van getuigen kon de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige jongeman uit Beilen aanhouden. De man wordt ervan verdacht kort darvoor een ruit van een kapperszaak aan de Brinkstraat te hebben ingetrapt. Omdat hij daar nog aanwezig was kon hij direct aangehouden worden.

Aangehouden voor belediging politie

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige Hoogevener aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de politie uitgescholden te hebben voor kanker mongool. Na meldingen over een vechtpartij in de grote Kerkstraat waarbij messen zouden worden gebruikt, stelde de politie direct een onderzoek in. Nabij het Bilderdijkplein werd een grote groep jeugd aangetroffen die hierna werd gefouilleerd. De Hoogevener wilde zich ontrekken aan de fouillering en wilde de benen nemen. Toen hem gevorderd werd te blijven staan wilde hij hieraan niet voldoen en werd beetgepakt. Toen hij ook de politieman beetpakte kwam hij ten val en beledigde de politieman.

Rijden onder invloed

EMMEN Een 35-jarige man uit Klazienaveen werd in de vroege zaterdagochtenduren bekeurd voor het rijden onder invloed. De auto van de man werd in een sloot aangetroffen op de Grote Rietplas. Hij verklaarde niet gereden te hebben omdat hij dronken was waardoor iemand anders, een onbekend persoon, bij hem achter het stuur was gestapt om te rijden. Na de aanrijding zou de onbekende man verdwenen zijn. De Klazienavener werd aangehouden en blies 905 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.