Politie Groningen

Zaterdag 5 februari 2011

Provincie Groningen, 05-02-2011

Delfzijlster gewond bij bedrijfsongeval

FARMSUM Bij een ongeval op een bedrijfsterrein aan de Oosterhorn is vrijdagochtend een 54-jarige man uit Delfzijl gewond geraakt. De Delfzijlster kreeg een voorwerp (anodeset) van ruim 300 kilo tegen zijn rug aan. Het voorwerp stond op de grond, maar tijdens het verplaatsen viel de zogenaamde anode om. Het slachtoffer werd met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht over het ongeval.

Ongeval tussen trein en auto loopt goed af

SCHEEMDA Een aanrijding tussen een trein en een auto op de Vogelzangsterweg bij Scheemda is vrijdagmiddag goed afgelopen. De bestuurder van de auto zag op de onbewaakte spoorwegovergang de naderende trein over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bestuurder en twee andere inzittenden kwamen met de schrik vrij. Zij werden ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. De drie liepen geen noemenswaardig letsel op. De auto werd afgesleept. Het treinverkeer tussen Zuidbroek en Scheemda was door het ongeval enkele uren gestremd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Tweetal steelt auto

GRONINGEN Twee onbekende mannen hebben vrijdagnacht in de Bruine Ruiterstraat in Groningen een auto gestolen. De 36-jarige bestuurder van de auto stapte uit bij een café om een pakje sigaretten te kopen. Omdat dit maar kort zou duren, liet hij zijn auto stationair draaien voor het cafe. Toen hij naar buiten liep, zag hij het onbekende duo in het voertuig stappen en er vandoor gaan. De gedupeerde heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek.

Stadjer met glas in gezicht geslagen

GRONINGEN Een 21-jarige inwoner van Groningen is vrijdagnacht gewond geraakt in de Poelestraat in Groningen. De Stadjer had onenigheid gekregen met een onbekende jongeman. Die sloeg vervolgens met een glas in het gezicht van de Groninger. De Groninger raakte daarbij gewond aan zijn wang. Het slachtoffer besloot zelf naar het ziekenhuis te gaan om de wond te laten behandelen. Hij zal op een later moment aangifte doen. De verdachte is ontkomen. De politie kijkt of camerabeelden duidelijkheid kunnen bieden over het incident.

Groninger heeft drugs bij zich

GRONINGEN Een 65-jarige inwoner van Groningen is zaterdagmorgen aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. Agenten zagen de man zonder verlichting fietsen in de Hoekstraat en hadden het vermoeden dat hij drugs verkocht. Toen hij werd aangesproken en werd gefouilleerd bleek dat hij vier bolletjes harddrugs bij zich had. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Politie onderzoekt overval sigarenzaak

DELFZIJL De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval op een sigarenzaak aan de Oude Schans in Delfzijl. De overval vond vrijdagavond rond 19.40 uur plaats. Drie onbekende personen kwamen de winkel in en bedreigden de 64-jarige medewerker met ondermeer een scherp voorwerp. Het trio ging er met een geldbedrag vandoor. Ook namen ze enkele pakjes sigaretten mee. Getuigen zagen de drie personen wegrennen in de richting van de Damsterkade. Ze zijn daar in een gereedstaande donkerkleurige stationauto gestapt en gingen er vandoor. De auto reed via de Damsterkade naar de haven en vervolgens in de richting van Farmsum. De politie wil graag informatie hebben over de overval en vraagt getuigen zich te melden. Mensen die meer informatie hebben over de verdachten of iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groninger beroofd in Stadspark

Groningen De politie doet onderzoek naar een beroving in het Stadspark in Groningen. Een 32-jarige inwoner van Groningen fietste rond 01.20 uur over de Concourslaan toen hij nabij een standbeeld tot stoppen werd gedwongen. Een onbekende man dreigde het slachtoffer met iets wat leek op een vuurwapen. Omdat de Stadjer geen waardevolle spullen bij zich had, gaf hij enkele medicijnen. Toen op hetzelfde moment een auto in de buurt aan kwam rijden, ging de verdachte er vandoor. Een zoektocht in het Stadspark heeft niets opgeleverd. Het slachtoffer doet aangifte.

Automobilist rijdt sloot in na klap met plank

USQUERT De politie is vrijdagnacht langere tijd bezig geweest met een incident in Usquert en omgeving. De Groningse meldkamer kreeg een melding dat een auto op de Wadwerderweg in Usquert een sloot was ingereden. Bij aankomst van agenten bleken de twee inzittenden uit Amstelveen (53 en 18 jaar) op de kant te staan. Ze waren hevig geschrokken, maar mankeerden verder niets. Ze vertelden dat een man met een plank op de auto had geslagen. De 53-jarige bestuurder schrok daar zo van dat hij het water in reed. De verdachte, een bekende van het duo uit Amstelveen, was weggelopen over de provinciale weg N363. Buiten het dorp zagen agenten de man (53) uit Sas van Gent lopen. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Uit verklaringen moet blijken wat zich precies heeft voorgedaan.

Scooterbestuurder onder invloed

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Tuinbouwstraat een 24-jarige scooterbestuurder uit Groningen aangehouden. Agenten zagen de inwoner van Groningen rijden en spraken hem aan vanwege een melding over ingeslagen autoruiten in de buurt. De dienders hadden het vermoeden dat de bestuurder alcohol had gedronken en namen een blaastest af. Daaruit bleek dat de 24-jarige onder invloed was. Op het bureau werd duidelijk dat de Stadjer een promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Fries slingert beschonken over N33

VEENDAM De politie heeft vrijdagnacht dankzij een alerte weggebruiker een 45-jarige automobilist aan kunnen houden voor rijden onder invloed. De politie kreeg een melding dat een auto al slingerend van de A7 richting Veendam reed. Doordat de auto een aanhangwagen voorttrok ontstonden er nog gevaarlijker situaties dan alleen al het slingeren. Agenten troffen de inwoner van Leeuwarden aan op een zogenaamde pechstrook. Hij bleek ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook was de Fries niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is ingesloten voor verhoor. De auto en de aanhanger zijn in beslag genomen. Ze bleken beide niet in het bezit te zijn van de Leeuwarder. De eigenaren zijn geïnformeerd.

Bestuurder gestolen auto aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Laan Corpus den Hoorn in Groningen een 24-jarige autodief uit Bergambacht aangehouden. Agenten kregen een melding dat op de rotonde met de Van Swietenlaan een auto geparkeerd stond en dat doordoor een vrachtwagen niet over de rotonde kon rijden. Bij aankomst meldde de 24-jarige man zich direct bij de agenten. Hij zei dat hij de auto had gestolen in de omgeving van Den Haag. De verdachte is meegenomen naar het bureau en is ingesloten voor verder onderzoek. De auto is in beslag genomen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag op diverse plaatsen:

Snelheid

* Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1242, aantal overtredingen: 149, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1912, aantal overtredingen: 70, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3801, aantal overtredingen: 132, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Niezijl, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1182, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veiligheidsgordel

* Farmsum, Koestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 35, aantal overtredingen: 1 (onjuist dragen helm)

* Delfzijl, Jachtlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 120, aantal overtredingen: 0

* Leek, Oldebertweg: aantal geregistreerde voertuigen: 10, aantal overtredingen: 0

Alcohol

* Gemeenten Veendam en Menterwolde: aantal gecontroleerde bestuurders: 289, aantal overtredingen: 2