Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 05-02-2011

Politie onderzoekt overval bejaarde vrouw (79)

TILBURG: Een 79-jarige Tilburgse, die aan het Willem Elsschothof woont, is vrijdagavond rond 22.30 uur het slachtoffer geworden van een overval. De bejaarde vrouw werd bij thuiskomst opgewacht door vier overvallers, waarvan er één kennelijk met een vuurwapen. Er is een zeer gering geldbedrag buit gemaakt. Het slachtoffer was flink geschrokken maar raakte niet gewond.

De bejaarde vrouw heeft aangifte gedaan. Ze vertelde dat ze bij thuiskomst bij de voordeur van achteren door een onbekende knaap werd vastgepakt. Ze moest met deze overvaller en drie andere jonge gasten naar binnen toe. De daders eisten geld. Ze heeft een klein geldbedrag afgegeven, waarna de overvallers zijn vertrokken. De politie heeft direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Tevens is door de technische recherche een sporenonderzoek verricht. Ook is een SMS-Alert bericht aan de deelnemers van het project in de omgeving verstuurd.

Tekst SMS-Alert bericht: Tilburg, Willem Elsschothof. Overval met wapen. 4 Blanke mannen, donkere kleding, 1 met grijze bivakmuts, 1 met capuchon, tussen 16/20 jaar oud,. Tips 0900-8844.

Postactie levert drie arrestaties op

GOIRLE: De politie heeft vrijdagavond rond 19.00 uur tijdens een onopvallende postactie in een bosperceel aan de Turnhoutsebaan drie Poolse mannen (28, 56 en 57 jaar) aangehouden op de verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De agenten troffen in hun tassen waarmee ze daar liepen en in hun auto onder meer koperen materialen aan. De spullen blijken afkomstig te zijn van een transportbedrijf waar het trio werkzaam is. Ze zijn in verzekering gesteld.

De agenten zagen dat een auto een zijpad inreed en dat de drie inzittenden uitstapten en het bos inliepen. De dienders vonden dat vreemd en stelden een controle in. De drie mannen, Polen, bleken met tassen vol koper te lopen. Ook in hun auto lagen diverse goederen. Ze werden daarop aangehouden. Het gaat onder meer om verlengkabel, deurdrangers, isolatieschuimpatronen, binnensloten, een peurpistool , accu's en 59 kilo aan koperen pijpen.

Van links naar rechts

TILBURG: Een 39-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 00.30 uur op de Kruisstraat betrapt op het rijden onder invloed. De agenten zagen dat de bestuurder met zijn auto van links naar recht over de weg reed. Hij had kennelijk zijn voertuig niet onder controle. Tijdens de blaasproef bleek dat niet zo vreemd te zijn. Hij blies 620 ugl, bijna drie keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbrekerswerktuigen

TILBURG: Tijdens een routinecontrole in verband met de overval op de een bejaarde vrouw werden vrijdagavond rond 23.30 uur in een auto waarin twee Tilburgers (18 en 19 jaar) zaten, diverse
inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het duo werd daarvoor ingevolge de APV aangehouden. In de kofferbak lag een koevoet. Ook werden in de auto enkele schroevendraaiers, een baco en handschoenen aangetroffen. Alle inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen. De Tilburgers krijgen een proces-verbaal.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-02-2011 13:31 | © Regio Midden en West Brabant |