Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 05-02-2011

FINALISTEN AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL PAKKEN GOUD
Inschrijving voor 2011 gaat direct vliegend van start

De finalisten van het AVRO Junior Songfestival 2010 zijn zaterdagochtend in het programma Z@pplive verrast met een gouden plaat. Junior Songfestival presentator Ewout Genemans was te gast in het kinderprogramma en overhandigde de trotse deelnemers hun gouden plaat. Het album met daarop de eigen geschreven nummers van de twaalf finalisten ging meer dan 30.000 keer over de toonbank.

Na het succes van afgelopen jaar gaat de AVRO ook dit jaar weer op zoek naar jong talent. Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar kunnen hun liedje inzenden, dit mag alleen of samen met maximaal 5 anderen. Kandidaten moeten de liedjes zelf schrijven maar mogen dit jaar ook hulp krijgen van bijvoorbeeld een muziekleraar. De liedjes moeten voornamelijk in het Nederlands gezongen worden en mogen niet langer dan 2.45 minuten duren.

Inschrijven moet voor 14 april 2011 en kan via de post of via internet (juniorsongfestival.avro.nl). Online inschrijven gebeurt in de AuditieMixer. Per post kunnen deelnemers het liedje op cd of dvd opsturen. Maar wanneer deelnemers zich via de post inschrijven mogen ze zich niet meer inschrijven via de online competitie.

Inschrijven via internet kan hier. Inschrijven via post: AVRO Junior Songfestival 2011, Postbus 2, 1200 JA Hilversum

Juniorsongfestival.avro.nl; dé site over het Junior Songfestival.