Politie Rotterdam Rijnmond

Bibliotheek ontruimt na anonieme bommelding

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 05-02-2011 17:26

ROTTERDAM-CENTRUM- De bibliotheek aan de Hoogstraat is zaterdagmiddag rond drie uur ontruimt, nadat een anononieme beller meldde dat er een handgranaat zou afgaan.

Direct na de melding werd door cameratoezicht de directe omgeving gescand. Bij de melding werd ook een signalement doorgegeven van twee mogelijke verdachten. Deze werden niet in de omgeving en ook niet in de bibliotheek zelf aangetroffen.

Maatregelen
Met behulp van tientallen agenten is vervolgens de bibliotheek ontruimt. Op dat moment waren er ongeveer 300 personen aanwezig. Ook enkele marktkramen in de directe omgeving moesten hun activiteiten staken. De ontruiming verliep goed. Niemand raakte in paniek en niemand raakte gewond.

Door agenten van de afdeling Wapens en Techniek werd samen met een explosievenhond het gebouw doorzocht. Hierbij is niets aangetroffen en is de bibliotheek rond kwart over vier weer vrijgegeven.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de melder.