Politie Gelderland-Zuid

Diverse alcoholcontroles

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 05-02-2011 o Vrijdagavond en -nacht hield de politie in de regio Gelderland-Zuid op meerdere plaatsen alcoholcontroles. In Nijmegen vond een wat grotere controle plaats, op andere plaatsen is kleinschaliger gecontroleerd. Hieronder staan de resultaten op een rij.


* In Nijmegen hielden agenten tussen 19.00 uur en 02.00 uur op twee locaties een alcoholcontrole. Eerst werd passerend verkeer op de Burghardt van de Berghstraat gecontroleerd, later verplaatsten zij de controle naar de Veemarkt. Bij 247 bestuurders is een blaastest afgenomen. Eén verdachte blies een "A" indicatie en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Die gaf als uitslag 590 ug/l, zo'n hoge waarde dat meteen het rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

* Tijdens de nachtdienst hielden agenten van team Bommelerwaard een kleine controle in Velddriel. Rond 04.00 uur stonden zij op de rotonde N831 / Wordenseweg. Van de 10 gecontroleerde bestuurders had niemand teveel gedronken.

* In Kerkdriel controleerde de politie rond 20.30 uur een bestuurster op de Zandstraat. Ook zij zat ruim boven de invorderingsgrens van 570, zo bleek later op het politiebureau bij de ademanalyse. De vrouw blies een waarde van 680 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt en ook in dit geval beslist de officier van justitie over de strafmaat en teruggave van het rijbewijs.

* Na een tip dat een bestuurder mogelijk onder invloed onderweg zou zijn en tevens een lekke band had, ging de politie tot controle over op de snelweg A2 bij Geldermalsen. Dit was rond vier uur vrijdagnacht. De man bleek inderdaad met teveel drank op achter het stuur te zitten; hij blies 440 ug/l op de ademanalyse en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 05-02-2011 16:59 | © Regio Gelderland-Zuid |