Politie Gelderland-Zuid

3 aanhoudingen in hennepkwekerij

Kerkdriel, 05-02-2011 o Na een anonieme tip ging de politie vrijdagavond met meerdere eenheden naar een pand aan de Nijverheidsstraat in Kerkdriel. Daar trof zij een in werking zijnde hennepkwekerij. Met hulp van warmteapparatuur van de brandweer en na een gedegen zoekactie werden drie verdachten, die zich binnen hadden verschanst, gevonden en opgepakt.

Toen agenten het pand binnen gingen, zagen zij een persoon wegvluchten. Zij doorzochten diverse ruimtes boven en beneden, maar troffen aanvankelijk niemand aan. In verband met een aantal gesloten deuren en vanuit veiligheidsoogpunt werd al snel brandweerassistentie erbij gevraagd. Brandweerlieden forceerden meerdere deuren en zochten vervolgens in het pand met behulp van warmteapparatuur. Hierdoor werd duidelijk dat er toch boven in de nok iemand moest zijn. Een politieagent vond na het nodige zoekwerk alsnog een schuilgehouden verdachte, een 28-jarige inwoner van Rosmalen.

Uitgebreide zoekactie
Omdat de politie vermoedde dat er nog meer personen aanwezig waren, werd nogmaals het hele pand grondig doorzocht met het oog op 'geheime schuilplekken'. Een brandweerman ontdekte een kruipluik en vervolgens voeten. Agenten gingen erop af en troffen twee mannen aan. Zij werden uit hun verstopplaats gehaald en aangehouden. Het gaat om een 40- en 41-jarige inwoner van Kerkdriel.

In het pand en verspreid over meerdere ruimtes werden rond de 600 hennepplanten (veel oogstklare wiet) en diverse benodigdheden aangetroffen. Daaronder tientallen lampen, meerdere filters en liters bloeimiddel. Bedrijf Liander kwam voor onderzoek naar eventuele illegale stroomaftap; dit bleek inderdaad het geval.

Mede dankzij de hulp en inzet van de brandweer kon de hennepkwekerij redelijk snel worden geruimd. Alle hennep en aangetroffen materialen zijn voor het onderzoek in beslag genomen. Alles wordt vernietigd.

Aanhoudingen
De drie aangehouden mannen worden verdacht van overtreding van de Opiumwet. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en zijn verhoord. Eén van hen, de 28-jarige, is voordat hij in een cel werd ingesloten, voor medische verzorging overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. Dit in verband met een verwonding aan zijn been.

De politie heeft verder onderzoek ingesteld.
(08)

Laatst gewijzigd 05-02-2011 15:20 | © Regio Gelderland-Zuid |