Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 05-02-2011

Verdachte (25) mishandeling verstopt zich voor politie in inbouwkast

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 17.25 uur in een woning in Raamsdonksveer, een 25-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 51-jarige man uit
Geertruidenberg. De verdachte zou een fiets naar het slachtoffer gegooid hebben, toen die aan hem vroeg wanneer hij zijn aan hem uitgeleende helm terug zou krijgen. De verdachte werd in de woning van zijn moeder aangetroffen. Hij had zich daar verstopt in een inbouwkast liggend tussen de planken.

Het slachtoffer, een 51-jarige man uit Geertruidenberg, deed aangifte. Hij verklaarde dat hij vrijdagmiddag rond 15.50 uur op de Venestraat fietste. Hij kwam daar een hem bekende 25-jarige man uit Raamsdonksveer tegen die daar eveneens fietste. Hij sprak die man aan en vroeg hem wanneer hij zijn aan hem uitgeleende helm terugkreeg. De 25-jarige man reageerde volgens de aangever direct erg agressief. Hij pakte namelijk zijn eigen fiets op, hield deze boven zijn hoofd en gooide die met volle kracht tegen de 51-jarige man aan. Ook zou hij terwijl hij op de grond lag nog door de dader geschopt zijn. Het slachtoffer werd geraakt tegen zijn hoofd en linkerheup Hij zou zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is in verzekering gesteld. Hem wordt poging zware mishandeling ten laste gelegd.

Oosterhoutse (16) slachtoffer straatroof

OOSTERHOUT: Een 16-jarige Oosterhoutse is vrijdagmiddag rond 17.30 uur op de Ganzendonk het slachtoffer geworden van een beroving. Ze moest aan een jonge straatrover die haar met een mes bedreigde, haar telefoon afgeven.

Ze vertelde dat via twee hekjes een brandgang in wilde fietsen. Ze voelde dat op dat moment toen ze afremde dat iemand haar fiets naar achteren trok. Er stond een knul met een mes achter haar. Hij eiste haar telefoon. Het slachtoffer werd zo bang van hem dat ze haar mobieltje aan hem heeft afgegeven. Het zou gaan om een blanke gast, circa 15 jaar oud en 1.70 cm lang. Hij had een zwartkleurige bivakmuts op. De politie heeft nadat de melding van de beroving was binnen gekomen nog een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de dader niet meer aangetroffen.

Rijenaar (19) met kapotte bierfles in gezicht gestoken

RIJEN: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur op het
Burgemeester Sweensplein een 23-jarige man uit Rijen aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 19-jarige plaatsgenoot. Het incident zou hebben plaats gevonden in een café aan de Julianastraat. Het slachtoffer verklaarde dat hij aan een hangtafel stond. Hij kreeg ruzie met een andere stapper. Plotseling sloeg die gast een bierflesje kapot tegen de tafel, daarna stak hij met het kapotte flesje in de linkerwang van het slachtoffer. De 19-jarige Rijenaar moest zich aan zijn verwonding in het ziekenhuis laten behandelen.

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagavond in de Componistenbuurt (Zuid) een 43-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. Zijn 39-jarige echtgenote deed aangifte. Ze vertelde dat haar man haar tijdens een ruzie met een kunststof speelgoedbord op haar hoofd geslagen had. Ook had hij haar bij de keel gegrepen en in haar gezicht geslagen. Ze had een kapotte bloedende lip. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rijenaar (31) met openstaande boetes

RIJEN: De politie heeft vrijdagmiddag tijdens een controle op de van Hogendorpstraat een 31-jarige man uit Rijen aangehouden vanwege enkele openstaande vonnissen. Het ging om vijf geldboetes van bij elkaar 1012,50 euro of 15 dagen zitten. De Rijenaar betaalde contant met twee briefjes van 500 euro. Hij zou het resterende bedrag nog komen brengen. Dan krijgt hij ook zijn kwitantie.

Weer inbraak in een apotheek

OOSTERHOUT: Vannacht is omstreeks 06.15 uur ingebroken in een apotheek op Arkendonk. De inbrekers hebben de schuifdeur aan de voorzijde geforceerd. Diverse laden van kasten werden door de daders geopend. Het is nog niet duidelijk wat er buit gemaakt is. Eerder deze week werden al inbraken in apotheken in Udenhout, Tilburg en Terheijden gemeld.

Schennispleger actief in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft een melding binnen gekregen van twee fietsers die vrijdagmiddag rond 15.30 uur op de Vijf Eikenweg
geconfronteerd werden met een schennispleger.

Een 18-jarige jonge vrouw uit Rijen fietste vrijdagmiddag met een vriendin vanuit Oosterhout richting Rijen. Net voorbij een
horecagelegenheid zagen zij een man met een zwarte bivakmuts op zijn hoofd staan. De man stond met zijn broek op zijn knieën met de rug naar het fietspad gekeerd. Op het moment dat de Rijense en haar vriendin passeerden draaide hij zich om en toonde hen zijn geslachtsdeel. Hij lachte en zwaaide daarbij naar de passanten. Hij had een blauwe werkjas aan, het leek volgens de melders op een installateurpak.


Laatst gewijzigd 05-02-2011 15:13 | © Regio Midden en West Brabant |