Gemeente Brummen


LTA: welke onderwerpen komen wanneer aan bod?

(Oorspronkelijke publicatie datum: 05-02-2011)

Er is weer een nieuwe actuele Lange Termijn Agenda, afgekort LTA. De gemeenteraad stelt onder andere kaders vast en controleert het dagelijks bestuur (het college van burgemeester en wethouders). Om dit op een goede en gestructureerde manier te kunnen doen is het belangrijk dat college en gemeenteraad van elkaar weten welke grote onderwerpen wanneer om bespreking of besluitvorming vragen. Vandaar dat in samenspraak tussen raad, college en ambtelijke organisatie een Lange Termijn Agenda is ontwikkeld.

De geplande activiteiten en onderwerpen in de LTA zijn onderverdeeld op basis van de systematiek van de programmabegroting van de gemeente Brummen. Deze kent zeven programma's. De Lange Termijn Agenda moet de gemeenteraad (en uiteraard ook burgers en andere belanghebbenden) inzicht geven in de voortgang en planning van de grotere onderwerpen waarover de gemeenteraad zich de komende tijd gaat buigen. De agenda richt zich op dit moment voornamelijk op de planning voor het jaar 2011.

Maandelijks wordt de agenda door het presidium van de raad besproken en indien nodig geagendeerd voor het eerstvolgende forum. De meest recente versie kunt u hier raadplegen.

Voor meer informatie over de agenda kunt u contact opnemen met de griffie van de raad. Dit kan via mailadres griffie@brummen.nl of het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33.