Politie Gelderland-Zuid

Verscherpt toezicht jeugdavonden bij discotheek

Politie werkt samen met diverse partners

Beesd, 05-02-2011 o Vrijdagavond hield politieteam Geldermalsen samen met een aantal partners toezicht bij een maandelijkse jeugdavond in een discotheek in Beesd. Diverse bekeuringen werden uitgedeeld en een 15-jarig meisje is aangehouden voor mishandeling. De samenwerkingsactie, gericht op een veilig verloop, kwam voort uit integrale afspraken en zal dit jaar vaker plaatsvinden.

Politieteam Geldermalsen heeft met onder meer de gemeente, dienst Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en Arriva, spoorlijn waaronder station Beesd valt, nadere afspraken gemaakt met betrekking tot verscherpt toezicht rondom de maandelijkse jeugdavonden. Diverse politieagenten, bijzonder opsporingsambtenaren, toezichthouders en stewards waren vrijdagavond tussen 19.00 uur en 02.30 uur aanwezig. De politie met onder andere mountainbikers voornamelijk tussen het station en de discotheek, de andere partijen in en rond de treinen.

De resultaten
In de aanloop naar Beesd werden door KLPD en Arriva medewerkers diverse bekeuringen uitgedeeld, waaronder:

* 3x voor het op de sporen lopen

* 14 uitgestelde betalingen wegens zwartrijden
* 8x wildplassen (op de Stationsweg met name)
* 1x fietsen op perron (veiligheid, in gevaar brengen)

Bikers van politie gaven drie jongeren een bekeuring voor drinken op straat of het bij zich hebben van een geopende verpakking alcohol.

Er waren naar schatting zo'n 1700 bezoekers. Binnen bleef het eigenlijk erg rustig, buiten waren wel enkele meldingen. Zo kwam er een bericht over een 14-jarig meisje die zodanig van de kaart was van alcohol dat een ambulance moest komen. Het meisje kon na onderzocht te zijn naar huis, dit lukte echter niet zelfstandig. Politiemensen namen haar daarom mee naar het bureau en waarschuwden de ouders. Even later troffen agenten op een parkeerplaats nog twee meisjes van 14 die aanzienlijk hadden gedronken. Ook voor hen werden de ouders gebeld. Agenten herkenden vervolgens een groepje jeugd dat zich thuis bleek te hebben ingedronken, erg luidruchtig was en betrokken was bij duwpartijtjes. Ze gaven een waarschuwing en seinden ook de portiers in. Kennelijk was hun gedrag vervolgens zodanig dat een aantal uit die groep helemaal niet meer naar binnen mocht.

Bodycam
Later op de avond werd een 15-jarig meisje, afkomstig uit de gemeente Neder-Betuwe, aangehouden op verdenking van mishandeling van een ander meisje; zij is ingesloten voor verhoor. De politie nam ter plekke de aangifte op en onderzoekt de zaak verder. Mogelijk volgt nog een aangifte, en vervolgens onderzoek, van een klein opstootje. Een politieagent droeg gedurende de avond een bodycam waardoor er ook beelden zijn van diverse gebeurtenissen.

Vervolg
Bij alle zaken waarbij minderjarigen betrokken waren, zal de politie de ouders via een brief informeren. De samenwerking tussen de diverse partijen op het gebied van toezicht zal nog vaker herhaald worden. (08)

Laatst gewijzigd 05-02-2011 16:27 | © Regio Gelderland-Zuid |