Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Zaterdag a.s: manifestatie voor solidariteit met Egypte

Zaterdag a.s: manifestatie voor solidariteit met Egypte


02-02-2011 * Zaterdag 5 februari 2011 zal Tweede Kamerlid Harry van Bommel spreken op de manifestatie 'Democratie en vrijheid in Egypte, nu!' De bijeenkomst, die zal plaatsvinden op de Dam, begint om 16.00 uur. De organisatie is in handen van de Nederlandse tak van de Egyptische '6 April beweging' en de SP.

De '6 April beweging' wil zo snel mogelijk een einde aan de jarenlange noodtoestand in Egypte; onmiddellijke persvrijheid; onmiddellijk onafhankelijke rechters; en nieuwe vrije verkiezingen, met buitenlandse waarnemers én een nieuwe democratische grondwet. Mohamed El Baradei is de kandidaat van de '6 April beweging'. Deze beweging wil niet met huidige regering in zee gaan. Het huidige regime moet weg.

De bijeenkomst is een solidariteitsbijeenkomst met de bevolking van Egypte dat de vrijheid wil. De SP steunt de volksopstand in Egypte en roept iedereen op deel te nemen aan de solidariteitsbijeenkomst op zaterdag 5 februari, van 16:00 tot 17:00 uur op de Dam in Amsterdam. Van Bommel: "Ook de val van Mubarak is niet genoeg. Het is vanzelfsprekend dat de bevolking van Egypte nu wil doorpakken en veilig stellen waarvoor het zoveel offers heeft gebracht. Daarom steunen we de eisen van de '6 April beweging'."