Ingezonden persbericht



- - PERSBERICHT - -

Hoe klinkt avontuur?

Première muziekvoorstelling De Gebroeders Kist (4+)

Zaterdag 5 en zondag 6 februari gaat De Gebroeders Kist in première in Het Concertgebouw in Amsterdam. Een muziekvoorstelling van Oorkaan voor kinderen vanaf vier jaar. In De Gebroeders Kist laat Percossa zich een uur lang van zijn beste kant zien en flink van zich horen. De regie is in vertrouwde handen bij Margrith Vrenegoor. Het resultaat is een avontuurlijke muziekvoorstelling met weinig woorden, aanstekelijk slagwerk, acrobatiek en veel humor.

Er waren eens vier broers. Ze heetten De Gebroeders Kist. Niemand wist of ze zo heetten omdat ze in een kist woonden of dat ze in een kist woonden omdat ze zo heetten. Natuurlijk hadden ze elk ook nog een eigen naam: Oudste, Jongste, Middelste en Domste. En ze hadden Grote Trom, zoals andere mensen een hond of een kanarie hebben. Op een nacht vertrekken ze met Grote Trom, op zoek naar het geluk.

Percossa:

Niels van Hoorn spel en percussie

Janwillem van der Poll spel en percussie

Eric Robillard spel en percussie
René Spierings spel en percussie

Margrith Vrenegoor regie

Har Smeets stem

Peter Claassen videobeeld

Joris Speelman uitvoering decor

Judith de Zwart kostuums en rekwisieten

Tom Verheijen lichtontwerp

Maarten van Dorp techniek

Voor Percossa is slagwerk geen doel, maar een middel tot verbeelding. Op theatrale wijze worden opzwepende Afrikaanse ritmes en Japans slagwerk gecombineerd met hypnotiserende minimal music, jazz, funk en dance. Niet voor niets is Percossa de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een wereldwijde, onbeschrijfelijke sensatie. Zie ook: www.percossa.nl. Margrith Vrenegoor staat bekend om haar multidisciplinaire voorstellingen, waaronder veel kinderconcerten. Nagenoeg elk seizoen staar er dan ook een Oorkaanvoorstelling van haar hand op het programma, zoals de successen Tijger en Beer Gaan Schatgraven (2007) en BV De Pianomannen (2009). Zie ook: www.mvrenegoor.nl.

Oorkaan bestaat uit: Oorkaan Producties, Werkplaats Oorproeven en Educatieafdeling Oorsprong. De missie is kinderen via kleinschalige muziekproducties kennis te laten maken met live muziek én het genre jeugdmuziek verder te ontwikkelen. Daarmee is Oorkaan uniek in Nederland. Oorkaan wordt structureel gesubsidieerd door het ministerie van OCW. Zie ook: www.oorkaan.nl.


---



Ingezonden persbericht