Ingezonden persbericht


Agora, zaterdag 5 februari 20.15 uur
Fenomenaal acteurspel in 'In Wankel Evenwicht'

'Who's Afraid of Virginia Woolf' mag dan het bekendste toneelstuk van Edward Albee zijn, 'In Wankel Evenwicht' (1966) wordt door velen als zijn mooiste beschouwd. Niet voor niets won Albee met dit meesterwerk de Pulitzer Prize. Albee's klassieker heeft de droomcast die het verdient, met topacteurs als Nettie Blanken, Porgy Franssen en Anneke Blok. Het verhaal speelt zich af in het huis van Agnes en Tobias, een op elkaar uitgekeken echtpaar. Dochter Julia komt weer eens onaangekondigd thuis na haar vierde echtscheiding en ook Agnes' alcoholische zuster Claire vindt er onderdak. Als twee huisvrienden, bevangen door een onverklaarbare angst, zich eveneens bij het gezelschap voegen, wordt het wankele evenwicht verstoord. De voorstelling bevat veel elementen uit 'Who's Afraid of Virginia Woolf', zoals haat en nijd, grimmige humor en veel drank, maar door de onverklaarbare angsten van Harry en Edna krijgt dit stuk een wonderschone extra lading. De regie is van Wannie de Wijn, die na de recente regies van zijn eigen stukken met liefde zijn favoriete Albee op het toneel zet. Met Porgy Franssen, Nettie Blanken, Anneke Blok, Mirjam Stolwijk, Paul Hoes en Ella van Drumpt.

De pers: "Regisseur Wannie de Wijn heeft het aantrekkelijke acteurstableau tot een vloeiend geheel gesmeed en dat is een genot om naar te kijken. 'In Wankel Evenwicht' bewijst opnieuw dat het de tand des tijds met gemak heeft doorstaan en dat levert wederom een aangenaam avondje leedvermaak op" (De Telegraaf). "Vanaf het begin af aan is de inzet hoog; het knalt, zwiept, sleept mee. Voor acteurs is dat heerlijk. Anneke Blok als de alcoholistische zuster is geweldig. Porgy Franssen in de rol van Tobias is prachtig in zijn wanhopige spel, net zo fraai verstild als de partita's van Bach die hij laat klinken (...) Hoogstaand acteerspel" (NRC Next). "De Amerikaanse auteur Edward Albee is een meester in het beschrijven van surrealistische vriendschappen en familierelaties (...) Albee laat het publiek lachen om zijn personages, maar houdt het ongemerkt ook een spiegel voor. De zes acteurs in dit stuk weten uitstekend raad met deze opdracht" (AD).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, woensdag 9 februari 20.30 uur
Muzikale cabaretbroers Speelman & Speelman

De broers Daan en Joost Speelman zingen in 'Wakker' meer liedjes dan ooit, op hun zoektocht naar nieuwe liefdes, nieuwe contacten en het onbekende. Want af en toe moeten ze even wakker worden geschud, het liefst door bijzondere ontmoetingen. 'Wakker' beziet de wereld vanuit nachtelijk perspectief, want 's nachts voel je anders, denk je anders en gebeuren er andere dingen. Speelman & Speelman scoorden de afgelopen jaren raak met hun eerste cd 'Oog van de Orkaan' en de succesvolle theatershows 'Niet over één spoor' en 'Thuis'. Daarnaast zijn de jongens al jaren een grote publiekstrekker op het welbekende Oerol Festival en zijn ze geregeld te horen op radio 3FM met de populaire rubriek 'Weekie wat een Weekie' bij Giel Beelen. In 2010 brachten Speelman & Speelman het nieuwe album 'Wakker in de stad' uit. Liedjes afgewisseld met rake teksten en met een typische Daan en Joost kijk op alles wat er om hen heen gebeurt. Hun nieuwe theaterprogramma 'Wakker' is een mooi muzikaal cabaretspekt akel dat raakt! De jongens worden bijgestaan door de muzikanten Jos Otters (basgitaar, gitaar) en Jeroen van der Blom (piano, keyboards, accordeon, drums) waardoor hun muzikaliteit nog meer tot zijn recht komt.

De pers over Speelman & Speelman: "Op de piano begeleid door Joost zingen de twee verdomd melodieuze nummers, die nu eens geen onderbreking van het programma zijn (zoals zo vaak bij het cabaret) maar het verhaal versterken (...) Originaliteit en vakmanschap" (de Volkskrant).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, donderdag 10 februari 20.15 uur
Paranormaal entertainer 'Peter van der Hurk Live'

In 2008 was Peter van der Hurk de terechte winnaar van het populaire RTL4-programma 'Het Zesde Zintuig'. Sindsdien bewijst hij keer op keer over bijzondere gaven te beschikken. De Haagse paragnost laat nu zijn verbluffende talenten zien in Agora. Het publiek speelt daarbij een belangrijke, interactieve rol. Van der Hurk begeeft zich gedurende de show voortdurend tussen de mensen in de zaal, want hier vindt hij de verborgen verhalen. De paragnost is in staat om zeer treffende details over een persoon te geven op een uiteenlopende maar bovenal creatieve manier. De verhalen die hij 'doorkrijgt' zijn vaak emotioneel en aangrijpend. Toch staat de show bol van humor, typische Haagse humor wel te verstaan. Peter wisselt spanning, emotie en gekkigheid in rap tempo af. 'Peter van der Hurk Live' is een weergaloze theatershow waarin paranormale gaven en entertainment perfect samenkomen. Via de verschillende onderdelen in de show neemt Van der Hurk zijn publiek mee langs spirituele thema's, m aar ook alledaagse levensgebeurtenissen. Ook voor de doorgewinterde 'nonbeliever' is dit gegarandeerd een avond vol humor, verbazing en emotie.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 11 en zaterdag 12 februari 20.15 uur (laatste kaarten) Cabaretier Guido Weijers genadeloos grappig

Na drie soloprogramma's in het theater en vier succesvolle oudejaarsconferences met miljoenen kijkers op televisie mag Guido Weijers zich rekenen tot de populairste cabaretiers van het land. Vorig seizoen stond hij met zijn programma 'Axestos' voor een uitverkochte zaal in Agora en nu speelt hij twee avonden de reprise. Guido laat zich in 'Axestos' van zijn meest pure kant zien. Hij is in deze rauwe voorstelling hard als beton, maar ook zacht als dons en zorgt voor een ware lachexplosie in de zaal. Daarnaast is hij zoals we van hem gewend zijn: snel, actueel, scherp, genadeloos en megagrappig. 'Axestos' is niet onschuldig en daarom dus ongeschikt voor tere zieltjes en mensen onder de zestien jaar.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 12 februari 20.30 uur
'World Photo Concert' met Hans Visser

Het 'World Photo Concert' is een theaterconcert gebaseerd op indringende en aansprekende foto's uit de World Press collectie, ondersteund door muziek en verhalen uit de landen van herkomst. Gitarist en theaterman Hans Visser (Flairck) en duivelskunstenaar Ernesto Arrendell maken deze spannender, levendiger, logischer en ontroerender door er muziek en tekst aan toe te voegen die de accenten van de foto's accentueren en de kijker 'meenemen' naar de wereld waar ze vandaan komen of bij horen. Prachtige kleuren, prachtige muziek, aansprekende onderwerpen en getimed naar perfectie. Foto's zijn momenten, maar zijn tegelijkertijd ook de bovenste laag van heel veel meer... Speciale gast van dit avondvullende programma is de Russische accordeoniste en zangeres Irena Filippova, zij behoort tot de internationale top van professionele accordeonisten en is onder andere bekend van de Top 2000 a gogo.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, woensdag 16 februari 20.30 uur
Beatrice van der Poel ontroert met 'Hard & Hoofd'

Zangeres en theatermaakster Beatrice van der Poel timmert de laatste jaren met stijgend succes aan de weg. De voorstelling 'Hard & Hoofd' die de roodharige diva naar aanleiding van haar gelijknamige tweede album maakte, is nu in Agora te zien. Beatrice wordt vergezeld door haar fenomenale band, bestaande uit onder andere Marcel de Groot. In 'Hard & Hoofd' brengt Beatrice songs vol soul en blues die gaan over kleine irritaties in het dagelijks leven, alsook grote thema's als afscheid, liefde, twijfel, vreemdgaan, moederschap, drankzucht en eenzaamheid. Ontroerend, herkenbaar en soms behekst. Lyrisch, recht voor z'n raap en vol scherpe melancholie. Auteur Thomas Verborgt, bekend van diverse romans, verhalen en toneelstukken schreef speciaal voor deze voorstelling kleurrijke anekdotische verhalen. Zijn theaterteksten vormen een mooie aanvulling op de liedjes en thema's waardoor 'Hard & Hoofd' niet zomaar een theaterconcert is, maar een literair muzieklandschap met een groep hoogstaan de muzikanten als uw gids.

De pers: "Een mooie vrouwelijke tegenhanger van Huub van der Lubbe" (de Volkskrant). "Beatrice van der Poel is misschien wel het best bewaarde geheim van de Nederpop. De Amsterdamse beschikt over een even doorleefd als sensueel stemgeluid, waarmee ze hart en hoofd weet te beroeren" (TV Krant). "Een van de beste vrouwelijke zangstemmen die ons land kent. Een heerlijke combinatie" (Platomania).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 19 februari 20.15 uur
Jeans 20 in een feestelijke en swingende show

'Let's Celebrate', de twintigste editie van Jeans, is weer een ultiem feest der herkenning. Acht jonge toptalenten, waarvan een aantal al succes oogstten in eerdere Jeansshows, staan samen met de Jeansband garant voor een voorstelling met mooie, ontroerende en komische momenten. Dat alles in een uitbundig, spectaculair lichtdecor en een weelde aan originele kostuums. Uiteraard zullen de nieuwe en verrassende elementen, waar Jeans het patent op heeft, niet ontbreken. Jeans staat al meer dan twintig jaar voor feestelijke, afwisselende en swingende voorstellingen. Let's Celebrate!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

'Arabicana' van NO Blues afgelast

De voorstelling 'Arabicana' van NO Blues op zaterdag 19 februari in het Agora theater in Lelystad is wegens een internationale tournee geannuleerd. Mensen die reeds kaarten besteld hadden, hebben persoonlijk bericht gekregen.