Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Giovanni opent lustrumeditie Sporten voor Sophia

Feyenoorder voor het leven Giovanni van Bronckhorst opent zaterdag 5 februari de 20ste editie van Sporten voor Sophia. In het Topsportcentrum Rotterdam, in de schaduw van de Kuip, geeft hij om 10.00 uur het startsein voor het eerste spinningblok. De Venga Boys sluiten drie uur later af met een spetterend live-optreden. Voor de volgende blokken - zaterdag om 14.00 en 18.00 uur en zondag 6 februari om 10.00 en 14.00 uur - wordt het startsein gegeven door trouwe sponsors van het evenement.

Voor organisator Marieke Joziasse wordt deze lustrumeditie de laatste. Ze heeft het evenement samen met een enthousiast team van vrijwilligers en de onmisbare steun van grote en kleine sponsors enorm doen groeien. Waren er in 1995 nog 600 deelnemers die drie uur 'stepten' in het WTC (opbrengst 85.000 gulden), nu gaan zo'n 2000 deelnemers drie uur 'spinnen' in het Topsportcentrum. Dit jaar is de opzet nog groter dan voorheen, met niet 350 maar 400 spinningfietsen. Marieke zet zich niet alleen in om de deelnemers een feestje te bezorgen - met dit jaar als thema de jaren negentig - maar vooral om heel veel geld in te zamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis.

In de loop der jaren is meer dan 3.000.000 euro bijeengebracht door deelnemers en sponsors van Sporten voor Sophia. De opbrengst van deze lustrumeditie gaat naar een betere toekomst voor kinderen met een nierziekte. Een deel van het geld is bestemd voor een landelijk onderzoek naar medicijnen waarmee de overleving van een transplantaatnier kan worden verlengd, een ander deel gaat naar onderzoek in het Sophia Kinderziekenhuis om meer te weten te komen over hoe nierschade bij kinderen kan worden voorkomen of uitgesteld.

Ruim veertig sportcentra en circa vijftien bedrijventeams hebben ingeschreven voor Sporten voor Sophia 2011. Net als in voorgaande jaren komen veel bekende Nederlanders meefietsen, onder wie Rob Geus (Smaakpolitie), Lodewijk Hoestra (Eigen Huis en Tuin) en Hagenees Henk Bres. Naast vier spinningblokken en een RPM-blok staat er komend weekend ook aquarobic op het programma, vrijdag 4 februari vanaf 19.00 uur in zwembad Charlois.

Zeeland heeft zaterdag 22 januari het spits afgebeten, met drie spinningblokken voor Sophia in Sportcentrum Westerschouwen in Burgh-Haamstede. De opbrengst was indrukwekkend: 100.000 euro. Vorig jaar brachten Zeeland sport voor Sophia en Sporten voor Sophia 2010 in totaal ¤ 291.658 euro op. De recordopbrengst was ¤ 363.607, in 2009. Meer informatie op www.sportenvoorsophia.nl




Ingezonden persbericht