Ingezonden persbericht


Indoor-marathon: Een spel tussen menner en paard

5 februari zorgen menners voor spanning en snelheid in de rijhal te Bergharen

De eerste zondag van februari is het weer zo ver! De 'Vrienden van het Aangespannen Paard' (VAP) Maas en Waal gaan weer een echte happening organiseren. Op 5 februari wordt de jaarlijkse indoor-marathonwedstrijd georganiseerd in de rijhal van Bergharen.

Net als voorgaande jaren kunnen de rijders en toeschouwers zich ook dit jaar weer verheugen op een bijzondere wedstrijd met een groot spelelement. Het evenement wordt inmiddels al weer voor de 6e maal georganiseerd. Vele vrijwilligers zijn druk in de weer geweest met de voorbereidingen om er ook dit jaar weer een mooie en spannende wedstrijd van te maken.

De wedstrijd zal in het teken staan van het thema 'spel'. De menners zullen een gokje wagen aan de roulette en de paarden zullen de pionnen van 'Mens erger je niet' op het bord moeten houden. Het thema zorgt er elk jaar weer voor dat de paarden en pony's genoeg te zien hebben en de menner de handen vol heeft om met precisie en snelheid het span door de hindernissen te loodsen. U kunt zich voorstellen dat het marathonspel ongekende mogelijkheden biedt en zowel de toeschouwers als wedstrijdrijders vanaf het eerste tot het laatste moment zal blijven boeien.

Op 5 februari wordt in verschillende klassen gereden. Paarden en pony's, enkel-, dubbel- en vierspan, in een basisparcours en in het spannende 'Speel-uw-spel'. Dit laatste onderdeel zal voor extra sensatie zorgen omdat de menner moet proberen om binnen een van te voren vastgestelde tijd zo veel mogelijk punten te scoren.

Bij de indoor-marathon is er sprake van een geweldige snelheid en moet de menner, bijgestaan door zijn 'groom' in een paar minuten van opperste concentratie, zijn paarden door de hindernissen sturen. Omverwerpen van hindernissen betekend strafpunten en leidt tot een lagere klassering. Het is iedere keer weer sensationeel om te ervaren hoe de paarden en hun menners er in slagen om de wagens in het goede spoor te houden. Uithoudingsvermogen, wendbaarheid, acceleratie en precisie zijn daarbij de sleutelwoorden.

Voeg bij bovenstaande nog de inbreng van de vele vrijwilligers, een eminente spreekstalmeester, een prachtige accommodatie in de Bergharense rijhal , een goed glas of lekkere hap toe en u kunt in een gezellige sfeer genieten van deze mooie mensport.

Wij hopen u te mogen begroeten op 5 februari 2011! Kijk voor meer informatie op www.vapmaasenwaal.nl. De entree is gratis!


---