Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 01-02-2011

KLEURRIJK BEZOEK AAN GRONINGER MUSEUM IN AVRO KUNSTUUR

Iedere zaterdagmiddag brengt AVRO Kunstuur prachtige uitingen van artistieke kwaliteit naar de huiskamer. In het Kunstuur van zaterdag 5 februari nemen Museumgasten Jacques d'Ancona en Yvonne Kroonenberg de kijker mee naar de wonderlijke en kleurige wereld van het Groninger Museum. Na een opfrisbeurt opent dit museum wederom haar deuren. De Museumgasten bekijken een wel erg apart beeld van supermodel Kate Moss, struinen door de tijdelijke expositie 'Het onbekende Rusland,' over Oriëntalistische schilderkunst en mogen een net uit Armenië gearriveerd schilderij bekijken. Bekijk hier een preview.

Ook in AVRO Kunstuur:

*Architecturen
In de tweede aflevering van de zesdelige serie Architecturen aandacht voor de actuele situatie binnen de architectuur, ontstaan door de economische crisis. Op welke manier heeft de crisis toegeslagen en wat zijn de gevolgen voor het ontwerpen van gebouwen? Aan het woord komen architecten Erick van Egeraat en Daan Bakker.

*Zomaar Kunst
In Zomaar Kunst vertelt een kunstliefhebber over een werk bij hem of haar thuis. Marc Koolen legt deze week uit wat hij bijzonder vindt aan het schilderij 'Lunch' van Vladimir Hirstov, een kunstenaar uit Macedonië. Of hij het mooi vindt weet hij niet zo goed, maar door het tegenstrijdige karakter van het schilderij past het goed bij hem.

*4 Art
In 4 Art staat elke aflevering het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar centraal. Hans den Hartog Jager bekijkt deze week het werk van kunstenaar Jacco Olivier en zijn solotentoonstelling in galerie Ronmandos in Amsterdam. In zijn werk komen schilderkunst en videokunst samen, wat resulteert in bijzondere geprojecteerde animaties.

Website: kunstuur.avro.nl
Facebook: facebook.com/AVRO.KunstUur
Twitter: twitter.com/avro_kunst

AVRO Kunstuur, zaterdag 5 februari tussen 17.00 en 18.00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.



Ingezonden persbericht