Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
03-01-2011
International Film Festival Rotterdam in Groningen: Nachtfilms en Aziatische cinema

Nachtfilms en Aziatische cinema
Talkshow, ZA 5 FEB, 21.15 u, toegang gratis
Tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen draaien verschillende nachtfilms, waaronder veel films uit de Aziatische cinema. Japanse (horror)film is een topic tijdens een van de meest interessante fenomenen van het IFFR in Groningen: de talkshows. Zaterdag 5 februari gaat talkshowhost Hadassah de Boer in gesprek met Alex Oost van Camera Japan, die vertelt over zijn jonge filmfestival en de opmerkelijke Japanse films die hij dit jaar op het IFFR zag: o.a. Zebraman 2: Attack on Zebra City, Cold Fish en de Kaidan Horror Classics.

Cold Fish
DO 3 FEB 21.45u
Stevige horror van de maker van eigenzinnige meesterwerken als Suicide club en Love exposure. Shamoto, de onberispelijke eigenaar van een winkeltje in tropische vissen, woont ongelukkig samen met zijn vriendin Taeko en losbandige dochter Mitsuko. Een zekere Murata stelt voor om het tienermeisje onder zijn hoede te nemen en op het rechte spoor te brengen. Murata's vriendelijke glimlach verhult een sadistische inborst en een verknipte geest. Stijlvol en scherp gruwelverhaal vol bloed, branie en droge humor. Verontrustend genoeg gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Zebraman 2: Attack on Zebra City
VR 4 FEB 23.30u
Nieuwste over-the-top film van workaholic Miike Takashi. Tokyo 2025. Zebraman ontwaakt na vijftien jaar uit een diepe slaap. Tot zijn grote schrik is zijn stad Tokyo nu Zebra City, geregeerd door boosaardige burgemeester Aihara en zijn sluwe en sexy dochter en popster Zebra-Queen (de Japanse Lady Gaga). Zebraman moet de inwoners van Zebra City redden van het gruwelijke bewind van deze gezaghebbende orde. Groteske en luidere opvolger van de eerste Zebraman, vol gewiekste vechtmoves.

Red Eagle
ZA 5 FEB 23.30u

In 2016 staat Bangkok bol van corruptie en criminaliteit. In een zwart leren pak, met een rood adelaarsmasker, bestrijdt ex-commando Red Eagle de rotte appels die het morele pijl tot beneden nul hebben gebracht. Zoals het een echte superheld betaamt, stelt hij in het echte leven weinig voor en heeft hij een onbereikbare liefde. Zijn aartsvijand, de moordenaar Black Devil, bemoeilijkt onvermoeibaar de weg naar gerechtigheid. Grimmig, gewelddadig, flitsend, met prachtige special effects en grootse film noir-achtige stadslandschappen.

Outrage
ZA 5 FEB 23.45u
Takeshi Kitano (Sonatine, Zatoichi) doet waar hij het beste in is en is terug in de wereld van harde mannen tegen harde mannen. Een yakuza-oorlog volledig uitgevochten buiten de gewone Japanse burgermaatschappij, koel en dit keer zonder veel humor gefilmd, met perfect camera- en geluidswerk. "Extremely overdone but deliciously exhilarating." - Plume Noire

Kaidan Horror Classics
ZO 6 FEB 21.15u
Verrassend creatieve serie zeer uiteenlopende topfilms, zowel zinderend als angstaanjagend; net zo meedogenloos als aangrijpend. In 2009 kregen vier beroemde en heel verschillende regisseurs opdracht om een klassiek Japans kort horrorverhaal te verfilmen voor televisie. De bronnen voor deze Kaidan verhalen zijn emoties als angst, schaamte, boosheid en rouw. Monsters en buitenaardse wezens spelen geen rol.



Ingezonden persbericht