Vrije Universiteit Amsterdam

4 februari 2011

Finale landelijke informaticawedstrijd middelbare scholieren op VU Finale Beverwedstrijd op de Vrije Universiteit

Geen algoritme is te moeilijk voor de 210 middelbare scholieren die dit weekend meedoen aan de finale van de Beverwedstrijd. Aan deze landelijke wedstrijd doen middelbare scholieren mee met interesse in wiskunde en informatica. Gastheer van de finale komende zaterdag 5 februari 2011 is de afdeling Informatica van de Vrije Universiteit Amsterdam.

61 middelbare scholen
Bij de wedstrijd, waaraan 210 scholieren van 61 middelbare scholen uit het hele land meedoen, lossen scholieren ingewikkelde opgaven op en krijgen ze vragen op het gebied van logica, algoritmes en informatie-inzicht. Deze vaardigheden komen goed van pas in vakgebieden als informatica en wiskunde. Aan de voorrondes van de vierde editie van de Beverwedstrijd deden meer dan 10.000 scholieren mee (waaronder ruim 4.000 meisjes). De deelnemers zijn verdeeld in 3 verschillende leeftijdscategorieën (klas 1-2, 3 -4 en 5-6).

Tekort aan ICT`ers
De finale van de Beverwedstrijd is bij de afdeling Informatica van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Met het gastheerschap wil de VU aandacht vestigen op het boeiende vakgebied van de informatica. Er is een grote behoefte aan informaticastudenten. De ICT-arbeidsmarkt luidde onlangs de noodklok over het tekort aan vakmensen in de informatica. Zo zijn er momenteel ruim 15.000 vacatures in deze sector.

De organisatie van de Beverwedstrijd is in handen van de Informatica Olympiade. Naast de Beverwedstrijd organiseert deze stichting de Informatica Olympiade en CodeCup.