Persberichten

Internationale BouwBeurs 2011 gaat voor diepgang

Publicatiedatum: 04-11-2010

Met inhoudelijke programma's, seminars, themapleinen en -paviljoens zet de Internationale BouwBeurs deze editie in op diepgang. De thema's duurzaamheid, energiezuinigheid en renovatie fungeren als een rode draad in alle activiteiten. De Internationale BouwBeurs vindt plaats van maandag 7 februari tot en met zaterdag 12 februari 2011 in Jaarbeurs Utrecht. Project manager Martijn Carlier: "De bouwsector gaat door een diepe recessie. De Internationale BouwBeurs is een dwarsdoorsnede van de bouw en heeft hier dus ook mee te maken. Toch ligt verkoop op schema en is drie maanden voor aanvang 80% van het beursoppervlak verhuurd. Nog elke dag melden zich nieuwe bedrijven aan. Alle sectoren zijn aanwezig en de beurs blijft ook in deze markt het belangrijkste ontmoetings- en netwerkpunt voor bedrijven. De meest vooruitstrevende en innovatieve bedrijven komen het sterkst uit de crisis. Juist op dit gebied zorgt de Internationale BouwBeurs voor diepgang."


ZZP en renovatie
Een primeur deze editie is het Werkspot.nl ZZP Plein. Dit paviljoen draait compleet om de ZZP'er. Onderwerpen die worden behandeld zijn onder andere relatiemanagement, boekhouden, regelgeving en productinnovaties. Renovatie is ook één van de onderwerpen en heeft tevens een compleet eigen plein op de beurs. De onderwerpen die daar aan bod komen zijn Hollands Ontwerp, componentrenovatie en Coalitie Bestaande Bouw. De Internationale BouwBeurs wil hiermee dienstbaar zijn richting bezoeker zegt Carlier. "Een groot deel van de mensen actief als ZZP'er heeft hulp nodig met ondernemerschap. Met het Werkspot.nl ZZP Plein doen wij deze groep een handreiking. Renoveren is na de crisis belangrijk geworden mede door de daling van het aantal nieuwbouwhuizen. De nieuwste technieken zijn te vinden op het speciale Renovatieplein."

Duurzaamheid blijft thema
De afgelopen jaren heeft duurzaamheid, en daarmee ook duurzaam bouwen, een centrale rol gekregen in onze samenleving. Met het Greenbuild Congress, -Innovator Square en -Selection speelt de Internationale BouwBeurs in op dit thema zegt Carlier. "Op deze manier worden respectievelijk bezoekers, innoverende producten en exposanten bij duurzaamheid betrokken. Het Duurzaamheidspaviljoen en Solar dragen dit thema verder uit. Op Solar zijn bijvoorbeeld de meest innovatieve producten op het gebied van zonne-energie gepresenteerd."

Tip van de sluier
De genoemde pleinen zijn slechts een tip van de sluier licht Carlier toe. "De behandelde pleinen zijn slechts een aantal voorbeelden van de manier waarop de Internationale BouwBeurs bezoekers wil boeien. Het inhoudelijke aspect verdient meer focus, omdat in deze tijd veel bedrijven naar nieuwe wegen zoeken. In aanloop naar de Internationale BouwBeurs volgt een verdere invulling van het programma."

Over de Internationale BouwBeurs
De Internationale BouwBeurs - van 7 tot en met 12 februari in Jaarbeurs Utrecht - is de belangrijkste beurs voor de gehele bouwbranche. Motto is deze editie 'Bouwen doen we samen'. Aan de beurs is een uitgebreid activiteitenprogramma gekoppeld. Parallel aan de beurs vindt de beurs Bouw & ICT, 8 tot en met 10 februari 2011, en het vakevenement Material Xperience, 7 tot en met 11 februari 2011, plaats. Voor meer informatie kijk op www.bouwbeurs.nl.

-.-.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie(

VNU Exhibitions