Nieuw sociaal netwerk stimuleert samenwerking ZZP'ers in de bouw

01/02/2011 09:30

Werkspot.nl

Persbericht

Nieuw sociaal netwerk stimuleert samenwerking ZZP'ers in de bouw

Werkspot Connect tijdens Internationale BouwBeurs gelanceerd

Tilburg, 1 februari 2011 - ZZP'ers in de bouw gaan steeds meer en vaker samenwerken. Werkspot.nl, de marktplaats voor klussen, onderkent deze trend en introduceert tijdens de Internationale BouwBeurs - 7 tot 12 februari - een sociaal netwerk voor ZZP'ers in de bouw: Werkspot Connect. Werkspot Connect stelt vakmannen in staat om eenvoudig andere (zelfstandige) vakmannen te vinden die openstaan voor samenwerking. De nieuwe dienst faciliteert bestaande, informele netwerken, maar helpt ook nieuwkomers op de ZZP-markt.

Nieuw ecosysteem in de bouw

Als gevolg van de flexibilisering van arbeid in de bouw is een nieuw ecosysteem ontstaan. Door het wegvallen van een aantal grote aannemers groeit het aantal informele netwerken van samenwerkende ZZP'ers enorm. Deze informele netwerken zijn vooral op de renovatiemarkt actief. ZZP'ers huren collega-ZZP'ers in als er sprake is van grotere klussen, als er specialistische kennis en vakmanschap nodig zijn of ter vervanging bij ziekte. Werkspot Connect stelt vakmannen eenvoudig in staat om met elkaar een samenwerkingsrelatie aan te gaan of bouwteams te vormen.

Regio-overstijgend

Ook heeft een groot deel van de vakmannen sinds het uitbreken van de crisis hun werkgebied substantieel uitgebreid. Veel vakmannen zijn nu ook in regio's actief waarin men niet kan terugvallen op een bestaand netwerk. Ook in deze situatie kunnen vakmannen via het nieuwe sociale netwerk snel collega-ZZP'ers ter plaatse vinden met wie ze de klus kunnen uitvoeren.

Voordeel voor consumenten

De consument profiteert ook van Werkspot Connect. Opdrachtgevers krijgen niet alleen een indruk van de vakman zelf, maar ook van de partners in zijn netwerk. Alle relevante informatie, zoals referenties en rapportcijfers van de netwerkleden wordt hierin getoond zodat de opdrachtgever een compleet en eenduidig beeld krijgt van het team dat zijn opdracht gaat uitvoeren.

Over Werkspot.nl

Werkspot.nl - opgericht in 2005 - is de eerste en grootste online marktplaats voor klussen in en om het huis. Het principe van Werkspot.nl is eenvoudig: opdrachtgevers plaatsen hun klus - hoe klein of groot ook - op de website. Ingeschreven klusbedrijven en vakmannen kunnen hier vervolgens op reageren. Verder geven opdrachtgevers een referentie en rapportcijfer aan de vakman zodra een klus is afgerond. Door deze reviews krijgen medegebruikers een helder beeld van de kwaliteit van de vakman of klusbedrijf.

In totaal zijn inmiddels meer dan 280.000 opdrachten op Werkspot.nl geplaatst, waarvan de laatste 100.000 in 2010. De biedingen worden gedaan door meer dan 9.000 vakmannen en dit aantal groeit nog steeds. De gemiddelde waarde van een klus is 2.500 euro, waarmee het totale bedrag dat sinds 2005 via Werkspot.nl werd verhandeld 700 miljoen euro bedraagt.

In juli 2009 heeft De Telefoongids BV, uitgever van De Telefoongids & Gouden Gids, een belang van 50% in Werkspot.nl genomen.

Noot voor de redactie,